Šajn: Tačno je da se u Srbiji kupuju glasovi Roma

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC)
Podelite vest

Predsednik Romske partije Srđan Šajn izjavio je danas da je “tačno” da se u Srbiji “kupuju” romski glasovi na izborima zbog čega se kako je ocenio, na pripadnike te nacionalne manjine “sve više gleda s prezirom”.

Kako je prenela ta partija, Šajn je u otvorenom pismu premijerki Ani Brnabić ocenio da su se na izborima 3. aprila desile “ozbiljne manipulacije” i da je romskim biračima plaćano da glasaju za određene kandidate i stranke.

“Kao Rom i kao neko ko je lojalniji Srbiji nego neki vaši saradnici u Vladi, teško mi pada da se o Romima priča da su zlo za demokratiju jer se prodaju za paket. Vi koji o tome ćutite, stvarate sve veću etničku distancu prema Romima u društvu u kome živimo, a ne oni koji o tome pišu. Odgovorno tvrdim da je tačno da se na Rome vrši pritisak i da se kupuju njihovi glasovi”, naveo je Šajn.

Prethodno je dnevni list Danas na naslovnoj strani današnjeg izdanja objavio tekst u kom predstavnici romskih organizacija tvrde da su pripadnici te manjine koji imaju pravo glasa dobijali u Vranju od 2.000 do 5.000 dinara kako bi glasali na nedavnim izborima.

Reagovala je premijerka Ana Brnabić na Tviteru koja je ocenila da je uređivačka politika tog dnevnog lista “vređanje građana, od nacionalnih manjina do poljoprivrednika”

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x