Sandić (Novi DSS): Svako novorođeno dete u Srbiji odmah duguje pet hiljada evra

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube KTV Televizija - Zvanični kanal printscreen
Podelite vest

Poslanik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Zoran Sandić izjavio je danas da javni dug zemlje svakodnevno raste i da svako dete u Srbiji koje se rodi odmah je dužno više od pet hiljada evra.

Sandić je tokom zasedanja Skupštine Srbije upitao Vladu Srbije ko će vraćati zajmove koje vlast SNS i SPS uzima od međunarodnih institucija.

“Da ne bude za koju godinu dužan si ko Srbija. Ako su nam finansije stabilne, zašto dižemo kredit da bismo renovirali zatvor u Sremskoj Mitrovici”, upitao je poslanik koalicije NADA (Novi DSS-POKS).

On je naveo da je trenutni javni dug Srbije 35 milijardi evra, s tendencijom da bude 37 milijardi.

Prema Sandićevim rečima, ako se taj dug podeli sa brojem građana u Srbiji “svako dete koje se rodi odmah je dužno više od pet hiljada evra”.

“Razumem da zemlje poput Srbije treba da se razvijaju i da su krediti neophodni, ali čini se da je Srbija u kandžama tih međunarodnih finansijskih institucija, poput MMF-a. Poskupljenje struje i gasa od 1. maja je tražio MMF i to građani treba da znaju. I verovatno će do kraja godine biti još jedno poskupljenje”, dodao je Sandić.

Poslanik Novog DSS-a je istakao da cene svaki dan rastu i da je danas prosečna potrošačka korpa 98.000 dinara.

“Nijedna država na svetu nije pokrenula svoju ekonomiju stranim investicijama. Umesto stranim investitorima trebalo bi da, na primer, damo 10 hiljada evra nekome ko otvori krojačku radnju, ili pet hiljada evra nekome ko zaposli u kozmetičkom salonu nekoga, ili otvori stolarsku radnju. To je put koji je potreban našoj ekonomiji”, ocenio je Sandić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x