Šapić: Autobusi više neće izgledati kao Mikijev zabavnik

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Aleksandar Šapić, foto: BetaVideo printscreen
Podelite vest

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da je javni prevoz “rak rana” Beograda i da želi da uđe u rešavanje krucijalnih problema, ocenivši da će sami građani početi da redovnije plaćaju karte kad vide da je poboljšan.

“Nećete više imati ‘Mikijev zabavnik’ na ulicama, biće jednoobrazni autobusi kao što je u svakom gradu Evrope, crvene boje kako je ranije skupština grada odlučila. Biće čistiji, pokušaćemo da prevoz bude frekventniji. Vrlo brzo ćemo imati 100 novih autobusa na gas na ulicama”, rekao je Šapić za TV Prva.

On je istakao da su to stvari koje Beograđani treba da vide, a onda će polako početi da plaćaju u većem obimu karte za prevoz, navodeći da će se tako dobijen novac ulagati tamo gde je građanima najpotrebnije.

“Možda u ovom neću uspeti, nemam pravo da ne pokušam. Jer, kada skoro četvrtina budžeta odlazi negde umesto da ta sredstva iskoristite za vrtiće, škole, dizanje plata, unapređene nekih drugih usluga, onda nemam pravo da ne pokušam. Činjenica da niko pre mene ovo nije pokušao”, rekao je Šapić.

On je naveo da građanima nije dobro sa ovakvim Gradskim saobraćajnim preduzećem (GSP), ali da nije ni svima u toj firmi dobro.

“Vozačima nije bilo dobro. Sa platom za koju radi, vozač ne može da ostane u zemlji. I to je jedini čovek u GSP za kojeg znamo da radi osam sati, za one druge ne kažem da ne rade, ali njegova pozicija se ne dovodi u pitanje”, rekao je Šapić i podsetio da je skupština grada odlučila da formira preduzeće koje će naplaćivati karte.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x