Šapić: Beograd raskida ugovor s turskom kompanijom Kentkart o naplati karata u javnom prevoza

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Aleksandar Šapić, foto: BetaVideo printscreen
Podelite vest

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je danas ponovio da će biti raskinut ugovor s turskom kompanijom Kentkart koja je prošle godine dobila posao naplate karata u javnom prevozu i to na rok od čak 13 godina.

Šapić nije mogao da kaže koliko će taj raskid ugovora koštati Beogradjane, prenosi N1.

“Mora da se osnuje novo preduzeće koje će se baviti naplatom karata i koje će raditi u sistemu javnog prevoza, ne samo u GSP-u, biće uključeno u čitav rad javnog prevoza”, rekao je Šapić.

Dodao je da će to javno preduzeće “biti deo sistema javnog prevoza i učestvovaće u svemu što ćemo činiti da poboljšamo javni prevoz, a to podrazumeva potpunu kontrolu, naplatu karata i kontrolu svakog dinara”.

Na pitanje da li će biti “penala” zbog raskida ugovora s Kentkartom, Šapić je kazao da će ih biti.

“Naravno da će biti penala, izračunali smo da penale koje budemo platili su kap u moru onoga što se daje i biće kap u moru ukoliko uspemo da podignemo kvalitet usluge, a onda i naplatu usluge. Jer kad imate naplatu na 15, 20 odsto, kad imate firmu koja ništa ne čini po tom pitanju, a veliko je pitanje i koliko su mogli da čine kad su bili potpuno izuzeti iz sistema… Teško je sistemski bez podrške grada, države, teško je raditi, da ne bude da sve svaljujem na njih”, rekao je Šapić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x