Šapić: ‘Beogradski dani porodice’, trajaće dva meseca, njeni protivnici će dobiti nervni slom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV
Podelite vest

Ovogodišnji “Beogradski dani porodice” biće otvoreni u subotu, trajaće dva meseca i biće ispunjeni brojnim programima – na potezu od ulice Kneza Mihaila do Kalemegdana, uključujući njegovo celo područje, kao manifestacija od posebnog značaja za afirmaciju tradicionalnih vrednosti, najavljeno je danas u Skupštini grada.

“Porodica je nukleus društva, ali je, nažalost, danas ugrožena. Porodica su i narod, svi građani jedne dražave. Mi na funkcijama smo dužni da razvijamo bliske, prijateljske, neku vrstu porodičnih odnosa u društvu”, rekao je presednik Privremenog ograna Grada Beograda Aleksandar Šapić, na konferenciji za novinare.

On je naveo da živimo u vreme kad se vodi “ključna borba – borba za vrednosti”, jer “političke strukture u delu Evrope i sveta žele da unište sve što je tradicionalno i što ima veze sa civilizacijom kakvu poznajemo”.

Podsetio je da je prošlogodišnja takva manifstacija trajala samo dva dana i da je, istakao je, mali deo javnosti bio protiv njenog održavanja tvrdeći da je to “kontraparada paradi homoseksualaca i biseksualaca”.

“Sad će takvi verovatno dobiti nervni slom jer su tada, zbog dva dana, manifestacije bilo toliko nervozni”, rekao je Šapić.

On je zamolio medije da održavanje manifestacije ne mešaju sa dnevno-političkim temama, jer “Beogradski dani porodice” nisu, kako je istakao, nekakva “Šapićeva parada” ili politička akcija neke stranke, već “nešto iza čega treba da stanu svi Beograđani i okupe se”.

Kako je objašnjeno, manifestacija će imati 18 tematskih celina, sa 10 velikih bina, brojnim kulturno-umetničkim programima, koncertima i bioskopskim projekcijama na otvorenom, pozorišnim predstavama, sportskim takmičenjima.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x