Šapić: Dnevnopolitički se zloupotrebljavaju teme zagadjenja vazduha i savskog mosta

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapic Foto: (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
Podelite vest

Gradonačelnik Aleksandar Šapić izjavio je danas da nije fer da se problem zagađanje vazduha u Beogradu zloupotrebaljava u dnevno političke svrhe.

“To ne može da se reši u 15-20 dana, to je ozbiljna tema, radimo na tome svakodnevno”, rekao je Šapić za TV Hepi.

On je naveo da je “nabavljeno sto novih autobusa na gas, nastojaćemo da promenimo vozila u javnom saobraćaju, menjamo način grejanja u vrtićima i školama koje to čine na neekološki način, postavljaćemo filtete”.

“Aii, pocenili smo da su individualna ložišta najveći zagađivači u Beogradu, čak pre elektrana, oko 200.000 ljudi se ne greje na toplane ili gas, već tako. Zamislite kad bi neko doneo radikalnu meru da svako ko ima mogućnost da se prikači na gas mora to da učini ili da bude kažnjen, to bi izazvalo socijalne nemire”, rekao je Šapić.

Kako je naveo, “moramo da pokušavamo da polako damo mogućnost ljudima da se sa podizanjem standarda prikače na gas, da im eventulno damo neke subvencije, da bude i manji broj automobila sa starim motorima koji se ne voze u Evropi”.

Govoreći o starom savskom mostu, on je naveo da se “decenijama čeka da bude zamenjen novim funkcionalnim koji neće ugrožavati razvoj grada i zaustavljati saobraćaj”.

“Zašto se to koristi u političke svrhe, to je pitanje za one koji smatraju da mogu na svemu da profitiraju, nisu baš ni previše intiligenti ni politički mudri”, naveo je Šapić.

On je rekao da je “jako ružno što se zlouporebljava herojski čin čoveka koji je sačuvao most, ali nije to uradio da koči razvoj Beograda”.

“Pokušaćemo da kad krenemo u realizaciju projekta novog savskog mosta to uradimo što brže, to je jedan od najvažnijih projekata u zadnjih trideset godina”, rekao je Šapić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x