Šapić: Izgradnja metroa je najveći nacionalni projakat

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printsreen youtube RTV Pink
Podelite vest

Kandidat za gradonačelnika na listi “Aleksandar Vučić – Beograd ne sme da stane” Aleksandar Šapić rekao je da je izgradnja metroa najvažnija i najveća stvar za budućnost Beograda.

On je u intervjuu Politici istakao da to nije samo beogradski projekat, već da je to, verovatno, najveći nacionalni infrastrukturni projekat poslednjih nekoliko decenija u našoj zemlji koji nam u konačnici nikad nije bio bliži.

“Danas jasno možemo da vidimo obrise radova koji su uveliko u toku da bi obe linije metroa bile gotove do 2030. godine”, naglasio je Šapić.

Dodao je da ima toliko projekata da će grad izgledati potpuno drugačije za četiri godine nego što on izgleda danas.

“Od tunela ispod grada koji će spojiti dva saobraćajno najudaljenija dela, Bulevar despota Stefana i Novi Beograd, preko novog mosta koji treba u produžetku tunela da bude izgrađen, do izgradnje potpuno novog grada između Surčina i Novog Beograda u sklopu Ekspa 2027. gde će nići nacionalni stadion, sajam i čitav novi kraj grada”, rekao je Šapić.

Naglasio je da će biti završena autobuska stanica i propratne saobraćajnice uz autobusku, ali i da će biti nastavljeno proširenje bulevara i ulica, reforma javnog prevoza kupovinom novih tramvaja i autobusa.

“Konačno ćemo uvesti red na rekama i raščistiti divljaštinu koja vlada na našim obalama već decenijama i učiniti da ono najvrednije što imamo, a to je ušće dveju reka, konačno krenemo da koristimo, a ne da nam splavovi zaklanjaju i upropašćuju obale”, najavio je Šapić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x