Šapić: Izmeštanje Zoo vrta na Adu Ciganliju jer je to najbolje mesto za životinje

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Django Egzotik printscreen
Podelite vest

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da će Zoološki vrt biti premešten na Adu Ciganliju, odnosno njen deo Ada Safari, navodeći da je taj deo pogodan za životinje a u blizini je centra grada.

“Duplo je veći prostor od postojećeg (kod Kalemegdana). Ovde ima 14 hektara, kako smo i planirali. Smatramo da je to od svih najbolje rešenje. Ovde je ta tišina, mir, tu je ovo jezero i blizu su reke”, kazao je šapić novinarima na Adi Ciganliji.

Šapić je rekao novinarima da je ranije bilo predloga da se Zoo vrt izmesti u Krnjaču ili Surčin, ali da smatra da peferija nije dobar predlog.

“Kako naći u urbnom delu grada mesto gde će se životinje osećati sigurno. Razmišljali smo i pričali – da Zoo vrt ne bude daleko od grada, da zadrži sredinu iz koje su došle, a to je priroda. Najbolje mesto je Ada Safari”, ocenio je Šapić i dodao da se nada da će projekat preseljenja biti gotov u naredne dve to tri godine.

Kako je naveo, na Adi Ciganliji, blizu mesta gde je planirano da se izmesti Zoo vrt, ima naselje u kome živi oko 250 porodica, za koje Šapić tvrdi da neće ostati bez krova nad glavom i da će im grad obezbediti ono što im zakonom sleduje.

“Već smo ušli u razgovore sa njima”, rekao je gradonačelnik Beograda.

Upitan šta će biti na mestu gde je sada Zoo vrt, Šapić je kazao da se neće ništa graditi i da gradske vlasti nastoje da dobiju Uneskovu zaštitu za Kalemegdan.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x