Šapić: Odluka o direktorima doneta po hitnom postupku da bi ih zaštitili

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapic Foto: (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
Podelite vest

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas na sednici Skupštine grada da se direktori javnih preduzeća menjaju po hitnoj proceduri da bi ih “zaštito”

“Nismo vam dali ranije njihova imena da ih vi i vaši mediji ne ismevate i pravite krpe za brisanje poda, da se eventuano neko od nih zbog toga predomisli”. rekao je Šapić, povodom kritika opozicije da se do početka sednice nije znalo koji se direktori menjaju a ko postavlja na njihova mesta.

Prema njegovim rečima, “to je urađeno u skladu sa poslovnikom iz 2009, koji je napavio vaš Zoran Alimpijević”.

“Odmah da vam kažem, koristićemo taj poslovnik maksimalno da se odbranimo”, rekao je Šapić, koji je pozvao odbornike opozicije da mu odmah postavljaju pitanje jer “nema vremena da sedi tu deset sati i sluša ih, pošto ima posla”.

On je naveo da je “očekivao pohvale opozicije jer smo spremni da ‘provetravamo’, neke ćemo da proverimo u narednim danima, ali vas ništa ne interesuje sem političkih poena”.

Povodom ranije iznetog predloga opozicije da se fomira antikorupcijski tim u Gradu, rekao je da sa time “nema problema”. On je pozvao opoziciju da predloži imena za tim, ali je dodao da “ne može preko kolena” da se nešto uradi.

Šef odborničke grupe Ujedinjeni Mila Popović, predsednik gradskog odbora Stranke slobode i pravde, rekla je Šapiću da je prekršen poslovnik kod tačke dnevnog reda o razrešenju direktora.

“Nije u redu da od građana i nas krijete njihova imena, ako već treba da se uhvate ukošac sa velikim problemima. Zašto se plašite nas i onih medija koji objektivno izveštavaju”, rekla je Popović.

Šef odborničke grupe Za bolji grad – moramo Dobrica Veselinović je poručio Šapiću da “nije u redu da nešto taji od građana jer njima treba da polaže račune”.

On je zatražio da Šapić objasni kako se Grad i preduzeća koja je osnovao pripremaju za narednu zimu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x