Šapić: Tokom maja novi sistem naplate karata, kazne za neplaćanje ostaće nepromenjene

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Aleksandar Šapić, Foto: BetaPhoto/Amir Hamzagić
Podelite vest

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da će novi sistem naplate karata sa gradski prevoz započeti tokom maja, a da će kazne za neplaćanje prevoza ostati nepromenjene.

Šapić je za televiziju Prva kazao da očekuje da će novi sistem naplate karate započeti u toku maja, prvo plaćanje kartama sms porukama, a tokom leta bi trebalo da bude dostupna aplikacija za plaćanje.

Dodao je da neće više biti situacija da kontrolori ne mogu da legitimišu građane u prevozu.

“U ovom momentu nema dovoljno Belih (komunalne policije) da zamene kontrolore, ali smo raspisali konkurs za novih 200 i zahtev Vladi poslali za novih 1.000 Belih. Očekujemo od Belih da rade više stvari u gradu, a ne samo da kontrolišu karte. I neće postojati Beli, koji će samo kontrolisati karte”, naveo je gradonačelnik Beograda.

On je kazao da ukoliko kompanija Kentkart bude lišila grad opreme, koja pripada gradu, biće raspisana nova nabavka i biće implementirana nova oprema.

“Imaćemo uvid u GPS sistem, koji je do sada bio samo preko njihovog sajta. Oni su slali signal, kretanje autobusa je išlo kroz njih, a mi smo to mogli samo da vidimo. Ukoliko nam ne daju šifre, koje su naše, sistem je naš, mi ćemo raspisati novu nabavku”, rekao je Šapić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x