Šapić: U 2023. besplatni vrtići i udžbenici za decu u Beogradu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapic Foto: (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
Podelite vest

Prema najavi gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, od ove godine deca u glavnom gradu će besplatno pohađati državne i privatne vrtiće, a učenici od prvog osnovne škole do četvrtog razreda srednje škole imaće besplatne udžbenike koji se neće nasleđivati.

Od 205,5 milijardi dinara, koliko iznosi budžet Grada Beograda za 2023, prema Šapićevim rečima, oko 40 miliona dinara predviđeno je samo za obezbeđivanje besplatnih vrtića.

Prema najavi gradonačelnika Beograda, gradski budžet za ovu godinu predviđa i mnogo više usluga socijalne zaštite koje će biti besplatne.

Šapić je objasnio da se “do novca došlo racionalizacijom”, i da “nije podignut nijedan novi namet” Beograđanima, a besplatni vrtići i udžbenici samo su deo novca iz “budžeta brige o ljudima”, koji su usmereni na pomoć mladima za zasnivanje porodice i povećanje nataliteta.

Kako je najavio, gradska vlast neće zbog povećanih ulaganja u usluge socijalne zaštite odustati od investicija, a za ovu godinu u budžetu je planirana rekonstrukcija ili uređenje 100 ulica.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x