Šapić: Uskoro licitacija za lokacije splavova na Savskom šetalištu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Amir Hanzagić
Podelite vest

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da će Savsko šetalište, gde se nalazi najveći broj splavova od kojih se ne vidi reka, prvi biti regulisan u okviru uređenja priobalja u Beogradu.

“Upravo sada radimo na toj skici i na planu lokacija za splavove, i oni će biti dati javnosti na uvid čim budu bili gotovi. I građanima i onima koji imaju splavovove i onima koji nemaju, da mogu da licitiraju i da se jave za lokaciju koja će da bude određena u skladu sa našim planom”, rekao je Šapić za TV Pink.

Oni koji na licitaciji ne dobiju svoje mesto, dodao je Šapić, biće u obavezi da u roku od mesec dana uklone svoj splav.

“Ukoliko ga oni ne budu uklonili, mi ćemo sa rečnom policijom, najverovatnije i vojskom odnositi te splavove. Čekamo da se formira vlada da bismo napravili taj ugovor. Već smo odredili lokaciju gde će oni biti odlagani”, kazao je on.

Po njegovim rečima, nakon dobijanja tog mesta, grad će za određenu nadoknadu obezbediti i vodu i struju i čišćenje okolo.

“Pored toga ćemo posebno da sredimo Savsko šetalište. Ideja nam je da ako možemo da imamo pored Beograda na vodi možda i najlepše šetalište u ovom delu Evrope, da to možemo da imamo duž svih naših obala, gde god to uslovi dozvoljavaju”, rekao je gradonačelnik.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x