Šapić:Besplatni udžbenici od septembra, važni su kapitalni projekti, ali i svakodnevni život

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Aleksandar šapić, foto: YouTube Jutarnji Program TV Happy printscreen video
Podelite vest

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da će udžbenici za osnovce i srednjoškolce u glavnom gradu biti besplatni, nabavljaće se po dosadašnjoj proceduri, ali će ih ove školske godine platiti Grad.

On je, za TV Prva, rekao da će svaka škola birati izdavača kojeg želi, kako je to bilo i ranije.  “Jedina je razlika što ćemo ovoga puta mi platiti udženike, a do sad su plaćali roditelji”, rekao je Šapić.

Kako je naveo, “potpisani su ugovori sa izdavačima za osnovne i srednje škole”. “Znači mi smo sve što je do nas završili kako smo i obećali”, rekao je on i dodao da će beogradske đake njihove knjige čekati u učionicama.

On je rekao i da će grad od 1. septembra refundirati roditeljima novac za državne vrtiće, u iznosi od 100 odsto, kao i da će na jesen deca u predškolskim ustanovama moći da besplatno uče engleski.

Na pitanje o trošku koji će imati gradski budžet zbog ovakvih akcija, Šapić je rekao da kao gradonačelik vodi socijalno odgovornu politiku, tako da se “negde uštedi da bi se dalo na drugoj strani”.

“Tako sam radio i na Novom Beogradu, prioritet su potrebe građana, prvenstveno dece, biće još ovakvih akcija. Grad se razvija svojom brzinom, veliki kapitalni projekti idu, pa idu, ali čimi mi se da nekad zaboravimo na taj svakodnevni život građana. Trudiću se da još više o tome povedem računa”, rekao je Šapić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x