Sastanak na visokom nivou – dijalog Beograda i Prištine u subotu 18. marta u Ohridu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Brisel, 27.02.2023. - Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Zozep Borel, specijalni predstavnik EU Miroslava Lajcak, predsednik Srbije Aleksandar Vucic i premijer Kosova Aljbin Kurti, foto: BetaPhoto/European Council/Alexandros Michailidis
Podelite vest

U subotu, 18. marta, visoki predstavnik EU/potpredsednik Evropske komisije Žozep Borelj sazvaće sastanak na visokom nivou u vezi sa dijalogom Beograda i Prištine u Ohridu, Severna Makedonija.

Učešće su potvrdili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti. Dijalog u Ohridu počeće ujutru u 10 časova dolaskom pojedinačnih učesnika.

Visoki predstavnik, uz podršku specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka, prvo će održati odvojene bilateralne sastanke sa liderima jedan za drugim, s početkom u 10:30, nakon čega će uslediti zajednički trilateralni sastanak.

Sastanak će biti usredsređen na finalizaciju Aneksa o primeni Sporazuma EU o putu normalizacije odnosa između Kosova i Srbije.

Na kraju sastanka biće izjava visokog predstavnika za medije. Tačan termin biće preciziran tokom popodneva. Saopštenje za štampu visokog predstavnika Borelja biće prenošeno direktno u Evropu putem satelita.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x