Savo Manojlović u Orašcu: Srbija je slobodna kada se političari plaše naroda

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Dnevnik NovaS printscreen
Podelite vest

Direktor za kampanje zajednice Kreni – Promeni Savo Manojlović izjavio je jutros u Orašcu da je Srbija slobodna kada se političari plaše naroda, a da je okupirana kada se narod plaši političara.

Manojlović je zajedno sa izvršnom direktorkom pokreta Marinom Pavlić i saradnicima položio venac u Marićevića jaruzi, na mestu gde je na Sretenje 1804. počeo Prvi srpski ustanak.

Istakao je da su ideali slobode nadahnuli Đorđa Petrovića Karađorđa i ustanike da krenu i promene nepravedni otomanski sistem, kao i da je sloboda bila osnovni motiv i Sretenjskog ustava, iz 1835. godine.

“Ustankom je ukinut feudalni kmetski sistem, a u Sretenjskom ustavu je stajalo da svaki rob stupanjem na tlo Srbije postaje slobodan čovek”, rekao je Manojlović.

On je ukazao da se ideali slobode danas oslikavaju u borbi za slobodne izbore, borbi protiv ekološkog uništavanja Srbije i borbi protiv partokratije.

Manojlović je ocenio da nema borbe za narod i državi bez slobode, kao i da nema slobode stvaranjem kulta ličnosti i partijskom okupacijom države, saopštila je zajednica Kreni-Promeni.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x