SDS: Prosečna godišnja zarada u deceniji naprednjačke vlasti porasla samo 1,5 puta

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Goran Radosavljević, Foto:(BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)
Podelite vest

Potpredsednik Socijaldemokratske stranke Goran Radosavljević izjavio je danas da je prosečna godišnja zarada zaposlenih u Srbiji za vreme SNS-a porasla 1,5 puta, što je gotovo deset puta sporija dinamika rasta prosečne zarade nego za vreme demokratskih vlada od 2001. do 2012. godine.

“Ako nastave ovom dinamikom za 10 godina zaposleni i Rumuniji će imati oko 1.500 evra prosečnu zaradu. Sa druge strane, ako Srbija nastavi ovom dinamikom za deset godina ćemo verovatno imati duplo manju prosečnu zaradu od Rumunije, iako smo pre samo 10 godina bili na sličnom nivou”, kazao je on u saopštenju.

Izjavio je i na to da su iznos i dinamika rasta prosečne zarade u Srbiji neki od ključnih podataka koji se tiču životnog standarda gradjana.

“Činjenica da gradjani glasaju za vlast koja im je donela gotovo deset puta sporiju dinamiku rasta prosečne zarade, a ubedjuje ih da žive i zlatnom dobu, jasno govori da usled potpune medijske kontrole i svakodnevnog bombardovanja neistinitim informacijama, oni nemaju dostupne istinske podatke koji se direktno tiču njihove egzistencije”, upozorio je Radosavljević.

Kako je naveo, prosečna zarada u 2011. bila je oko 370 evra, a u 2021. godini 570 evra, i  jedna od najmanjih u Evropi.

Kako su istakli iz Socijaldemokratske stranke, njihov ekonomski program “Novi ekonomski dogovor”, čiji je autor Radosavljević, nudi “jasne, održive i odgovorne korake za ekonomske reforme, koje imaju za cilj da u narednih 10 do 15 godina povećaju BDP sa sadašnjih 50 na 150 milijardi evra”.

“Te reforme porazumevaju i značajan rast minimalne zarade uz smanjenje poreskog opterećenja na rad i rast prosečnog dohotka građana Srbije do nivoa proseka EU. Danas je taj dohodak ispod 50 odsto prosečnog dohotka građana EU”, saopštila je ta stranka.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x