Sedmomesečnom Vukanu iz Vranja je neophodna naša pomoć

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Fondacija Budi Human
Podelite vest

Vukan Stoiljković iz Vranja rođen je 2021. godine. Nedavno mu je otkriveno da ima spinalnu mišićnu atrofiju. Reč je o neuromišićnoj bolesti, teškoj i progresivnoj, koja može da ima i smrtni ishod. Bolest se manifestuje progresivnom atrofijom mišića i gubitkom životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Zbog slabosti trbušnih mišića operisana mu je preponska kila u uzrastu od 2 meseca. Do trećeg meseca života izgledao je kao sva druga zdrava deca tog uzrasta, međutim nakon toga Vukan postepeno prestaje da pomera nogice i počinje da se javlja generalizovana slabost mišića.

Jedina nada za Vukanov život je genska terapija Zolgensma. Međutim, ova savremena terapija, odobrena 2019. godine, trenutno je najskuplja na svetu.

Porodica moli sve ljude dobre volje da svojim donacijama pomognu da Vukan izađe kao pobednik u svojoj životnoj borbi.

Sredstva su potrebna za terapiju Zolgensma, lečenje u inostranstvu, rehabilitaciju, smeštaj.

“Počeli smo Vukanovu trku sa vremenom. Ne postoje reči koje bi opisale težinu saznanja da vam dete boluje od ovako opake bolesti ali nemamo vremena da razmišljamo o tome. Sakupili smo svu moguću snagu koju imamo i krenuli u ovu borbu sa jasnim ciljem a to je DA VUKAN POBEDI SMA. I pobediće uz pomoć svih vas. Dugujemo vam ogromnu zahvalnost što ste za samo jedan dan stali, rame uz rame, sa nama i pružili ovoliku podršku, ulivši nam još veću snagu za nastavak borbe. Lek postoji i mi svi zajedno idemo po njega”, kazali su roditelji.
Da i Vukan pobedi SMA! Budimo humani!
Pomozimo Vukanu!
Upišimo 1239 i pošaljimo SMS na 3030
Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1239 i pošaljimo SMS na 455
Uplatom na dinarski račun:160-6000001381533-66
Uplatom na devizni račun:160600000138150165
IBAN: RS35160600000138150165
SWIFT/BIC: DBDBRSBG
@daivukanpobedisma

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x