Šef Euleks-a: Neprihvatljivo zastrašivanje novih kosovskih policajaca iz nevećinskih zajednica

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC)
Podelite vest

Šef Misije EU za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) Đovani Pjetro Barbani upozorio je da je bilo kakva vrsta zastrašivanja novih pripadnika kosovske policije iz redova “nevećinskih” zajednica, neprihvatljiva, preneo je portal Kossev.

Prethodno su na društvenim mrežama u centralnoj Srbiji objavljena imena i fotografije petoro Srba, novih pripadnika kosovske policije, koji su optuženi da su “prodali veru za večeru”.

“Veoma sam zabrinut zbog medijskih izveštaja u vezi sa pretećim porukama protiv novoraspoređenih kosovskih policajaca iz nevećinskih zajednica. Bilo kakva vrsta zastrašivanja je neprihvatljiva”, naveo je šef Misije Euleks.

Dodao je da je “važno da Kosovska policija odražava i predstavlja celokupno stanovništvo Kosova”.

Početkom meseca, zamenik direktora Policije Kosova za sever, Veton Eljšani, rekao je da su na severu Kosova počela da rade 74 nova policajca iz svih nacionalnih zajednica, među kojima je i 45 Srba.

“Na sever su stigla 74 nova policajca od kojih je 45 iz srpske zajednice. Tu su i Romi, Aškalije, Egipćani, Bošnjaci, Turci. Trenutno je to faza njihove interne obuke, a obuka uključuje patroliranje, saobraćaj, uviđaje”, rekao je Eljšani.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x