Šef odborničke grupe SNS: Smenjen v.d. direktora Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Saša Jaćović,Foto: kragujevac.sns.org.rs
Podelite vest

KRAGUJEVAC – Vršilac dužnosti (v.d)direktora Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu Dragan Vasiljević smenjen je odlukom ministra zdravlja, a v.d. direktor će ubuduće vršiti Nebojša Ranković, rekao je danas šef odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Saša Jaćović.

Jaćović je novinarima u Gradskom odboru SNS u Kragujevcu rekao da su u poslednje vreme bilansi Instituta “jako loši”, a da zaposleni “već duže vreme ne dobijaju pun lični dohodak”.

“Postoji zvaničan dopis Upravnog odbora i Nadzornog odbora, znači menadžmenta Instituta od pre dva, tri meseca, gde upozoravaju resorno ministarstvo i ostale relevantne institucije u zdravstvenom sistemu Srbije, o lošem poslovanju zadnjih godinu dana. To se odražava konkretno i na primanja zaposlenih”, kazao je Jaćović.

Dodao je da kada se plate ne isplaćuju u punom iznosu to je onda “crveni alarm”.

“Resorno ministarstvo je svojom odlukom na Vladi Srbije u četvrtak donelo odluku da poverenje da novom v.d. direktoru Nebojši Rankoviću i da se zahvali na desetogodišnjem angažovanju dosadašnjem direktoru”, izjavio je Jaćović.

On je rekao da smatra da je to dobra odluka ministarstva koji prati rad svake zdravstvene institucije i izrazio očekivanje da “idu bolji dani za Institut”.

“Novi menadžment ima jaku podršku resornog ministarstva i države, kao i lokalne samouprave kao osnovne poluge na kojima će se graditi prosperitet te instutucije”, kazao je Jaćović.

Smenjeni Vasiljević danas nije odgovarao na telefonski poziv dopisnika agencije Beta.

On je u petak za portal InfoKG izjavio da nije upoznat sa smenom, kao i da je “sve moguće”.

Vasiljević je u vreme pandemije bio vrlo hvaljen u medijima zbog odlične saradnje u pružanju blagovremenih informacija u vezi sa brojem testiranih i obolelih od kovida, kao i statistikom o vakcinaciji.

On je na dnevnom nivou za medije pripremao i slao izveštaje o korona brojkama.

U vreme njegovog rukovođenja, Institut za javno zdravlje je bio vrlo otvoren za komunikaciju sa medijima i davanje saveta sugrađanima u vezi sa epidemijom.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x