Šefovi diplomatija Srbije i Portugala: Ekonomski odnosi nisu na nivou na kom bi mogli biti

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ministar spoljnih poslova Portugala Žoao Gomeš Kravinjo, Foto: AP Photo/Darko Vojinovic
Podelite vest

Ministri spoljnih poslova Srbije i Portugala Ivica Dačić i Žoao Gomeš Kravinjo ocenili su danas u Beogradu da ekonomski odnosi dve zemlje nisu na nivou na kom bi mogli biti iako će robna razmena ove godine dostići 100 miliona evra.

“Prvi put će ove godine robna razmena prevazići 100 miliona evra što je dobro, ali manje u odnosu na ono što možemo uprkos geografskoj udaljenosti”, rekao je Dačić je novinarima na konferenciji posle sastanka.

Istakao je da između dve zemlje nema otvorenih spornih bilateralnih pitanja.

“Naša je želja da intenzitet međusobnih poseta bude što veći. Naša dva ministarstva će sigurno nastaviti kvalitetnu saradnju”, rekao je Dačić.

Dačić je rekao da je za Srbiju značajno da razgovara sa portugalskim vlastima o dobrim praksama kojima Srbija teži, kao što su dobijanje energije iz obnovljivih izbora energije, informaciono-komunikacione tehnologije i digitalizacija.

Zahvalio je portugalskom kolegi na podršci u procesu evrointegracija i dodao da ga je upoznao sa političkom situacijom u regionu i na Kosovu.

Ministar spoljnih poslova Portugala saglasio se da ekonomski odnosi dobri, ali da mogu biti mnogo bolji.

Izrazio je nadu da će njegova poseta Beogradu pomoći intenziviranju bilateralnih odnosa.

Dodao je da Portugal podržava evrointegracije celog regiona i istakao da se međunarodna dinamika značajno promenila zbog napada Rusije na Ukrajinu.

On se ranije danas sastao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić, a dalje tokom dana sastaće se sa ministarkom za evrointegracije Tanja Miščević i predsednikom Skupštine Vladimirom Orlićem.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x