Šekularac: Tokom nedelje 33 objekta sankcionisana zbog kršenja protivepidemijskih mera

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Rukovodilac sektora unutrašnje kontrole sekretarijata za poslove komunalne milicije Ranko Šekularac rekao je da je u šest objekata tokom kontrole noćas zatečeno i kažnjeno 11 osoba bez kovid propusnica, a da su ove nedelje sa nadležnim inspekcijama sankcionisana 33 ugostiteljska objekta zbog kršenja protivepidemijskih mera.

On je za Radio televiziju Srbije rekao da gosti koji nemaju sertifikate uglavnom samoinicijativno, bez upozorenja kovid redara, napuste ugostiteljske objekte 15 minuta pre stupanja na snagu te obaveze u 20 časova.

Prema njegovim rečima kazne mogu da iznose i 380.000 dinara za vlasnika lokala, dok gradjanin zatečen bez sertifikata mora da plati kaznu od 5.000 dinara. Kako je dodao, komunalna milicija uglavnom zatiče mlade od 20 d 30 godina koji nemaju kovid propusnice, ali i druge.

“U odnosu na broj objekata koji se kontrolišu i broj lica koji se zateknu bez kovid propusnice to je na nivou statističke greške”, rekao je Šekularac i dodao da su ugostiteljski objekti dužni da imaju kovid redare koji upozoravaju osobe bez sertifikata da napuste lokal ali može da pozove komunalnu miliciju ili inspekciju ako ga ne poslušaju.

Šekularac je rekao da se dnevno prekontroliše više od 100 autobusa gradskog saobraćaja, ali je problem to što putnici stave masku čim uoče uniformisane komunalne milicajce.

“Nije vreme da se nadmuruju sa komunalnom milicijom ili sami sa sobom, jer ugrožavaju zdravlje”, rekao je Šekularac.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x