Selaković: Na sednici Saveta bezbednosti UN prvi put nije bilo horske podrške Prištini

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vlada RS
Podelite vest

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je nakon sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN), na kojoj je razmatran najnoviji izveštaj o radu UNMIK-a, da su mu “utisci sa sednice veoma jaki, jer nije bilo velikih izliva podrške Prištini”.

Selaković je ocenio da je prvi put izostala horska podrška Prištini koja je ranije bila prisutna kod predstavnika onih država članica SB UN koje su priznale nezavisnost Kosova.

“Ovoga puta ne samo da nije bilo horske podrške i da je podrška bila u odredjenim slučajevima više nego mlaka, nego su gotovo sve do jedne članice, čak i one koje su Prištinu priznale, osudile odredjeno ponašanje Prištine, kao što je zabrana održavanja referenduma 16. januara o promeni Ustava Srbije, kao i predsedničkih i parlamentarnih izbora 3. aprila”, kazao je šef srpske diplomatije, saopšteno je danas iz Ministarstva spoljnih poslova.

Prema Selakovićevim, rečima, podrška Srbiji svih članica SB UN koje nisu priznale nezavisnost Kosova bila je “više nego čvrsta”, uključujući Indiju, Ganu, Brazil, Kinu i Rusiju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x