Selektor Stojković pred poslednje dve utakmice u Ligi nacija

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: Nebojša Paraušić
Podelite vest

Reprezentativci Srbije okupili su se u ponedeljak u Sportskom centru u Staroj Pazovi i počeli pripreme za poslednje dve utakmice u Ligi nacija protiv Švedske (24. septembra u Beogradu) i Norveške (27. septembra u Oslu).

Selektor Dragan Stojković obratio se javnosti na zvaničnoj konferenciji za medije i rekao da je još rano da se govori o Svetskom prvenstvu u Kataru;

Prioritet su naredne dve utakmice. Imamo 27 igrača na spisku i kompletan fokus je na mečevima sa Švedskom i Norveškom. Trenutno ne možemo da računamo na neke kandidate zbog povreda i suspenzija, ali nema plakanja. Ovo je lepa prilika da pružimo šansu i nekim momcima koji su to zaslužili. Milenković je u fazi oporavka, verujemo, a i on veruje da će što se što pre vratiti u trenažni proces, što je jako važno jer se radi o igraču koji je veoma bitan za naš tim. U svakom slučaju, računamo na igrače koji su zdravi i spremni.

Na spisku za mečeve protiv Švedske i Norveške našla su se i imena dvojice debitanata:

Trebalo je da ih bude trojica, ali za sada su samo dvojica. To su momci koji poseduju potencijal. Babić je kapiten svog kluba i član je generacije koja je na Novom Zelandu osvojila titulu svetskog omladinskog šampiona. Želja mi je da ga vidim uživo, ali njegove konstantne partije u La Ligi svakako zaslužuju pažnju. Stefan Mitrović je igrač koji predstavlja budućnost srpskog fudbala. Još uvek je mlad, ali poseduje karakteristike koje su na mene lično ostavile odličan utisak. Pre svega, brzina i hrabrost da komplikovane situacije u igri rešava jedan na jedan. Pošto može da bira između dve zemlje, ja bih voleo da se opredeli za svoju otadžbinu. Sve su to momci sa srpskim imenima i prezimenima, na meni je da primetim njihov talenat i da ih pozovem, a na njima da odluče za koga će da nastupaju u seniorskoj konkurenciji.

Bilo je reči i o Lazaru Samardžiću iz Udinezea:

Naravno da nisam bio u Milanu da bih gledao Radeta Krunića, već da bih video Lazara Samardžića. Imali smo telefonski razgovor početkom septembra, objasnio sam mu naše namere i nisam stekao utisak da ima bilo kakvu dilemu između Nemačke i Srbije. Dogovor je da u martovskom terminu, na početku novog ciklusa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, postane deo našeg nacionalnog tima i da konkuriše za status srpskog reprezentativca. Ima sjajne predispozicije, leva noga mu je izvanredna, pregled igre takođe, voli da ima posed lopte i poseduje ofanzivne karakteristike. Dakle, sve ono što nama treba. Već dve sezone nastupa u jednoj od najjačih liga na svetu, a trenutno je sa svojim klubom najprijatnije iznenađenje italijanskog šampionata.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x