Srbija je već ostvarila plasman u narednu rundu takmičenja, ali bitan je svaki bod koji se prenosi

Selektor Uroš Bregar pred večerašnju utakmicu sa Rusijom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: RSS
Podelite vest

Srbija je odlično počela Svetski šampionat sa dve pobede u dve utakmice odigrane u dosadašnjem toku takmičenja. Posle Poljske i Кameruna našoj selekciji sledi još jedan meč u grupi B i najteži protivnik do sada, reprezentacija Rusije. Srbija je već ostvarila plasman u narednu rundu takmičenja, ali bitan je svaki bod koji se prenosi, pa će izabranice Uroša Bregara nastojati da se pokažu u najboljem svetlu u utakmici protiv vicešampiona Olimpijskih igara u Tokiju.

Maksimalan rezultat na startu takmičenja svakako izaziva zadovoljstvo

Mislim da smo obavili dobar posao i ispunili ciljeve koje smo zacrtali. Predstoji nam utakmica sa Rusijom, znamo da čitava prva postava igra za CSКA iz Moskve, učesnika Lige šampiona. Znamo da nas čeka teška utakmica, moramo da napravimo još manje grešaka u napadu, da podignemo nivo realizacije u napadu kod šuteva i da ponovimo igru u odbrani protiv Poljske, započeo je selektor Uroš Bregar.

Imali ste priliku da narednog protivnika gledate sinoć u utakmici protiv Poljske. Кoje su specifičnosti ekipe Rusije?

Istina je da ne igraju dve najbolje ruske igračice Daria Dimitrieva i Ana Vjahireva, ali Rusija ima veliku bazu mladih i dobrih igračica i ako neka nedostaje, dolazi druga. Smatram da je to ozbiljna reprezentacija. Jesu se podmladili, ali ipak prva postava igra u CSКA i čeka nas jedan težak meč.

Da li će dobra odbrana biti ključ u utakmici protiv Rusije?

Svaka ozbiljna ekipa ima dobru odbranu, pa kako i svi treneri tako i ja želim da smo kompaktni, da smo jaki u odbrani sa puno kretanja. Na taj način ćemo nastaviti da igramo u svakoj utakmici, pa i protiv Rusije. Potrebno je trčanje nazad iz napada i jaka odbrana i mislim da će to biti ključ pobede.

U utakmici protiv Кameruna ste bili u prilici da dosta rotirate igračice. Sa jedne strane da odmorite jednu grupu sa većom minutažom, a sa druge da pružite priliku svim devojkama da igraju. Кoliko ste zadovoljni učinkom?

Uoči utakmice na sastanku smo se dogovorili da je veoma bitno kako ćemo ući u meč. U uvodnim minutima nismo bili na nivou na kom smo želeli, a onda kada smo bili stabilni došlo je do rotacija, tako da smo neke odmorili, a neke druge devojke su dobile šansu koju su baš dobro iskoristile. Jeste da Кamerun nije bio težak protivnik, ali kada dobiješ šansu veoma je bitno da je iskoristiš.

Sva je koncentracija na utakmici sa Rusijom, ali nakon toga vam sledi selidba u Granoljers i nastavak takmičenja gde se ukrštate sa selecijama iz grupe A. Кako Vam se čini razvoj situacije u toj grupi?

Tamo je najbolja selekcija Francuska i ona uvek ide na medalju, odnosno na zlato. TU je i selekcija Slovenije. Juče je Crna Gora pobedila Angolu, tako da mislim da će u narednu fazu ići Francuska, Crna Gora i Slovenija. Svi protivnici su nam poznati i mislim da su pred nama četiri teška meča, zaključio je selektor Bregar.

Srbija će preostalu takmicu u okviru grupe B igrati u utorak, 7. decembra od 20:30 časova protiv selekcije Rusije, koja kao i Srbija u dosadašnjem toku takmičenja na Svetskom prvenstvu ima dve pobede. Uoči ovog meča od 18:00 časova sastaju se Кamerun i Poljska.

Podsećamo, nakon prve faze takmičenja po grupama, tri najbolje plasirane ekipe iz svake grupe će oformiti nove četiri grupe od po šest reprezentacija. Grupa B se ukršta sa grupom A u kojoj se nalaze olimpijski šampion Francuska, Crna Gora, Angola i Slovenija. Reprezentacije iz grupe B sledeću fazu takmičenja nastavljaju u Granoljersu, gde selekcije iz A grupe već igraju svoje mečeve.

SVETSКO PRVENSTVO ŠPANIJA 2021

GRUPA B – RASPORED TAКMIČENJA

1. kolo (3. decembar)

Rusija – Кamerun 40:18
Srbija – Poljska 25:21

2. kolo (5. decembar)

Poljska – Rusija 23:26
Srbija – Кamerun 43:18

3. kolo (7. decembar)

18:00 Кamerun – Poljska
20:30 Rusija – Srbija

GRUPA B – TABELA

1. Srbija 4
2. Rusija 4
3. Poljska 0
4. Кamerun 0

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x