SELO GOSTILJE – Zlatiborski turistički biser

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: scerrnshot TOZ
Podelite vest

Selo Gostilje sve je popularnije među turistima koji dolaze na Zlatibor. Dobra ponuda sadržaja kao i prirodne lepote ovog kraja svrstavaju ovo malo mesto u prave turističke bisere trenutno najposećenijeg turističkog centra Srbije – Zlatibora.

Gostilje je udaljeno 24 km od turističkog centra Zlatibora. Pruža nezaboravan odmor za sve one koje su željni prirode, odmora ali i dobre hrane.

Foto: TOZ

Na ovoj teritoriji nalazi se i vodopad visok 22 metra, otvoreni bazen sa izvorskom vodom, divno uređen park, pešačke staze, ukusna pastrmka, gostoprimljivi domaćini…i još mnogo toga što turiste u velikom broju dovodi u ovo malo mesto nadomak Zlatibora.

Okolina sela Gostilja pruža idealne uslove za sakupljanje lekovitog bilja, kao i za ribolov, sportski turizam, duge šetnje. Tu svi putevi vode ka jednoj od najatraktivnijih hidroloških vrednosti Zlatibora, Gostiljskom vodopadu.

Voda Gostiljske reke ovde se, uzvodno od njenog ušća u reku Katušnicu, obrušava sa 22 metara visoke krečnjačke litice, formirajući tako jedinstven i impresivan vodopad. Do njega vode uređene pešačke staze, uz koje su postavljena odmorišta sa klupicama, roštilj i dečje igralište.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x