SEOS: Rio Tinto angažuje nove stručnjake za razvoj projekta Jadar!

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: SEOS
Podelite vest

Savez ekoloških organizacija Srbije saopštije je da  iz proverenih izvora ima saznanja  da Rio Tinto angažuje nove konsultante za marketing i razvoj projekta Jadar.

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti.

Rio Tinto i dalje neumorno radi na ostvarenju svojih planova u Srbiji. Kako saznajemo, već naveliko rade na angažovanju poznatih svetskih konsultantskih kuća i savetnika a za potrebe lobiranja za projekat Jadar.

Ovi svetski i evropski savetnici bi ih zastupali u pregovorima i širenju lažne pozitivne slike o kompaniji. Naravno, držaće se već dobro poznate priče koju i vlasti već odavno koriste kada dovode ozloglašene svetske zagađivače ili kada skupljaju predizborne poene- otvaraće se fabrike, stižu nova radna mesta i blagostanje za sve.

Novčane nadoknade koje nude za ove usluge su astronomske, ali ono što zasigurno znamo je da su ih pojedine konsultantske agencije već odbile jer vrlo dobro znaju da nikakav novac ne može da im nadoknadi uništenu reputaciju usled saradnje sa Rio Tintom.

Mi ovim putem apelujemo i na sve ostale koji dobiju ovakvu ponudu da se dobro zamisle. Nikakav novac na ovoj planeti ne može oprati savest i odgovornost, jer lobiranjem za Rio Tinto postajete direktan saučesnik u uništenju jedne zemlje, njene poljoprivredne proizvodnje, ekosistema, a i života ljudi.

Apelujemo i na akademsku i stručnu javnost, tačnije na onaj njen deo koji ili ćuti ili otvoreno sarađuje sa Rio Tintom da odgovorno i savesno rade svoj posao, da se ohrabre i oglase kao što se običan narod više ne plaši da digne svoj glas protiv uništenja naše zemlje.

Svako ko sarađuje sa Rio Tintom direktno će biti odgovoran za zločine prema prirodi i ljudima. A da su skloni ovakvim zločinima, pokazuje njihova dosadašnja reputacija i prljav i krvav trag koji ostavljaju za sobom

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x