Šešelj: Pobeda Vučića bi bila u interesu naroda

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Milan Obradović/MO
Podelite vest

Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da se SRS opredelila da na predsedničkim izborima podrži lidera Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, navodeći da bi njegova pobeda bila u interesu naroda.

„Mi smo državotvorna stranka i znamo da nacionalni interesi nekada zahtevaju odstupanje od ustaljene prakse, zato glasamo za Vučića. Pobeda Vučića u prvom krugu je interes naroda, znači i Srpske radikalne stranke“, kazao je Šešelj za list Politika.

On je dodao da Vučić „nije idealan“, niti je po meri SRS, ali ta stranka će ga podržati jer trenutne okolnosti u Srbiji to zahtevaju.

„Važno je da Srbija sačuva političku stabilnost i spreči scenario kojim bi na vlast došle zapadne marionete, što bi imalo nesagledive posledice na srpski nacionalni interes“, smatra Šešelj.

On je istakao da SRS vodi parlamentarnu i kampanju za Skupštinu Beograda, jer želi da učestvuje u kontorli tendera i javnih nabavki za investicije.

„Zalažemo se za više ulaganja u srpsku privredu i poljoprivredu. Efekti za razvoj domaće privrede bili bi mnogo veći i dugotrajniji kada bi samo deo novca koji se daje strancima dali domaćim preduzećima i poljoprivrednicima“, objasnio je on.

Kada je reč o rusko-ukrajinskom ratu, Šešelj je ocenio da saradnja izmedju Srbije i Rusije treba da bude „još čvršća“, jer će ona doneti političku i ekonomsku sigurnost i garancije za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije.

„Nikad se ne bih svrstavao na stranu osude Rusije. U Narodnoj skupštini tražićemo da Srbija i zvanično prizna Krim i Sevastopolj kao deo Rusije i Donjecku i Lugansku narodnu republiku“, kazao je lider SRS.

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x