Lider radikala poželeo je Putinu “brzu i efikasnu pobedu” u vojnoj operaciji u Ukrajini.

Šešelj u pismu Putinu podržao rusku vojnu operaciju u Ukrajini

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Milan Obradović/MO
Podelite vest

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj uputio je danas pismo ruskom predsedniku Vladimiru Putinu u kom je podržao “specijalnu vojnu operaciju” te zemlje u Ukrajini.

Šešelj je preneo Putinu podršku članova i simpatizera SRS, “kao i celog srpskog naroda” zbog kako je naveo, “odlučnosti i snage u odbrani ruskog naroda”.

“Iskreno i od srca smo Vam čestitali na odluci o priznanju Donjecke i Luganske Narodne Republike. Rusija je zaštitila svoj narod u Donjecku i Lugansku i podržala borbu za slobodu nepokolebljivog ruskog naroda u ovim republikama. To zaslužuje svako poštovanje i mi Vam ga odajemo”, naveo je Šešelj u pismu a prenela SRS.

Lider radikala poželeo je Putinu “brzu i efikasnu pobedu” u vojnoj operaciji u Ukrajini

“Mi, kao iskreni patrioti, rusofili i poštovaoci onoga što Vi radite, svesni smo da je specijalna vojna operacija bila iznudjena potrebom zaštite ruskog naroda. Svesni smo i da se Vi u ovoj borbi ne rukovodite nasiljem, osvetom ili mržnjom i da ste prinudjeni da silom izdejstvujete pravdu i slobodu za svoj narod. Na tome Vam iskreno čestitamo”, naveo je Šešelj.

Ocenio je da je Putin prethodnih dana pokazao “viziju slobodnog sveta” i “sprečio dalje gaženje ljudskih i nacionalnih prava Rusa, ali i Srba i svih drugih slobodarskih naroda koji ne pristaju na podjarmljivanje ‘gospodara’ sveta”.

“Oči slobodarskog sveta uprte su u Vas i svi očekujemo Vašu veliku pobedu i slobodu za ceo ruski narod. Obradovale su nas Vaše reči da specijalna vojna operacija u Ukrajini teče striktno po planu i da se svi zadaci uspešno realizuju.

Ohrabruje i raduje Vaša izjava da su vojnici i oficiri koji učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini odvažni i da se herojski bore kako niko ne bi ugrožavao bezbednost Rusije. Želimo im uspeh u toj pravednoj borbi i što je moguće manje žrtava”, naveo je predsednik SRS.

Šešelj je podsetio da SRS smatra Krim sastavnim delom Rusije i da priznaje Donjecku i Lugansku Narodnu Republiku, kao i da smatra da Srbija “ni pod kojim uslovima” ne sme uvoditi sankcije Moskvi.

“Rusija i Vi lično pružili ste nama Srbima nadu i veru u očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše države. Srpski narod Vam je zahvalan na Vašim naporima na očuvanju Kosova i Metohije u sastavu Srbije i na istrajnom insistiranju na primeni Rezolucije Sveta bezbednosti UN 1244”, naveo je lider radikala.

Dodao je da se ta stranka protivi ulasku Srbije u Evropsku uniju a da podržava “čvršće međjusobne odnose” Srbije i Rusije.

“Uvereni smo da je budućnost srpskog naroda u vojnom i ekonomskom savezu sa Rusijom jer jedino tako možemo da zaštitimo srpsku zemlju i srpsko nebo, energetsku sigurnost i ekonomski prosperitet, na zadovoljstvo i Rusije i Srbije”, naveo je Šešelj.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x