Šesnaest godina kampanje „Kad pijem, ne vozim“ (FOTO)

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: MUP Srbije
Podelite vest

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je obeležavanju 16 godina od pokretanja kampanje „Kad pijem, ne vozim“, koja se ostvaruje kroz zajedničku saradnju Uprave saobraćajne policije MUP-a, Apatinske pivare i Agencije za bezbednost saobraćaja.

Ovom prilikom, Apatinska pivara je donirala Upravi saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova 20 alkometara najsavremenije generacije.

Ministar policije Aleksandar Vulin poručio je da je ovo kampanja sa najdužom tradicijom u kojoj učestvuje Uprava saobraćajne policije, kao i da su aktivnosti saobraćajne policije pojačane, posebno tokom avgusta, kada se u Srbiji održava najveći broj festivala na otvorenom.

„Tokom prethodnih godina, Apatinska pivara donirala je Upravi saobraćajne policije 155 alkometara najsavremenije generacije, 50.000 usnika za alkometre, kao i 600 svetloodbojnih prsluka koje policijski službenici koriste u kontroli saobraćaja. Ukupna vrednost dosadašnjih donacija je oko 150.000 evra“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Vulin.

Kako je istakao ministar Vulin, masovno alkotestiranje vozača, od strane saobraćajne policije, doprinelo je većoj bezbednosti građana u saobraćaju, kao i povećanju njihove opšte sigurnosti.

„U toku letnjih meseci, posebno tokom avgusta kada se održavaju brojni festivali širom Srbije, pripadnici Uprave saobraćajne policije pojačano deluju i vrše preventivnu kontrolu učesnika u saobraćaju. Nema nikakvog opravdanja ako neko sedne pijan za volan. Budite savesni vozači, štitite svoje i tuđe živote“, kazao je ministar policije Vulin, dodavši da je, u prvih sedam meseci ove godine, zbog ovog prekršaja iz saobraćaja isklјučeno više od 34.000 vozača, što je za gotovo 8.000 više u odnosu na prošlu godinu.

Direktor Apatinske pivare Igor Vukašinović poručio je da je jedan od cilјeva i zadataka Apatinske pivare da utiču na svest građana i potrošača da ne sedaju za volan, ukoliko prethodno konzumiraju alkohol.

„Verujemo da će ovogodišnja donacija, 20 alkometara najsavremenije generacije, dati značajan doprinos bezbednosti u saobraćaju. Ukoliko znate da ćete konzumirati alkohol, koristite taksi, sejf drajvera, prošetajte, koristite gradski prevoz ili zamolite prijatelјa za sigurnu vožnju”, rekao je Vukašinović.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević istakao je da je jedan od strateških prioriteta saobraćajne policije da se iz saobraćaja isklјuči što veći broj vozača koji upravlјaju vozilom pod dejstvom alkohola, zahvalivši se Apatinskoj pivari na donaciji.

„Zahvalјujem se Apatinskoj pivari na podršci i svim donacijama koje smo imali tokom 16 godina saradnje. Saobraćajna policija više od pet godina sprovodi proceduru prema kojoj svaka kontrola vozača podrazumeva i alkotest, zbog čega je vrlo bitno da svaka patrola saobraćajne policije bude opremlјena alkometrom i u tom smislu podrška Apatinske pivare je za nas od velikog značaja“, rekao je načelnik Uprave saobraćajne policije Lakićević.

V. d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović poručio je da preventivne aktivnosti Agencije za bezbednost saobraćaja, uz podršku represivnih mera MUP-a, daju najbolјe rezultate kako o podizanju nivoa svesti naših sugrađana kada je reč o bezbednosti saobraćaja, tako i o smanjenju stradanja usled saobraćajnih nezgoda.

„U danima smo letnjih muzičkih festivala gde se očekuje veliki broj posetilaca, a posebno mladih. Apelujem na sve građane da budu savesni i odgovorni učesnici u saobraćaju“, kazao je Stamatović.

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x