Šetnja protiv rata u Izraelu u nedelju u Beogradu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Udruženje Haver Srbija i Savez jevrejskih opština Srbije organizovaće u nedelju u Beogradu “Šetnju za mir u Izraelu” na koju su pozvali sve sugrađane “bez obzira na veru ili političko uverenje”.

Kako se navodi u saopštenju, u teškim i složenim trenucima od suštinskog je značaja da se pokaže predanost vrednosti ljudskog života i nepokolebljiva posvećenost miru.

“Tišina pred nasiljem ne sme da bude naša opcija i naša je ljudska dužnost da ga osudimo. Pozivamo sve, bez obzira na veru ili političko uverenje, da se pridruže ‘Šetnji za mir u Izraelu’. Ovo je trenutak kada je neophodno stati i pokazati da svetost ljudskog života treba da predstavlja univerzalnu vrednost i da nasilje zaslužuje bezuslovnu osudu sa koje god strane da dolazi”, piše u saopštenju.

Organizatori su naveli da ta šetnja nije politički skup već “zajednička izjava protiv nasilja, mržnje i patnje nedužnih ljudi”.

Početak skupa zakazan je za 12 časova na platou ispred Filozofskog fakuletata u centru Beograda.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
1 Коментар
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ana
Ana
6 months ago

Pljuju na hrišćane gde stignu, izmislili zakon ko bude spominjao Isusa i opšte hriscanstvo da će biti kazni, ubijaju decu i nevine u Palestini, Palestinske hrišćane i muslimane, a šta vi u Beogradu radite? A da šetnja za mir u Izraelu. Koji mir za ubice deca i naroda?! Bruka i sramota za Beograd!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x