Sindikat EPS-a: Razumljive kritike javnosti, neshvatljivo da je kolovođa napada ministarka

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Sindikat radnika Elektroprivrede Srbije (EPS) saopštio je danas da je razumljiv pritisak javnosti koja traži pouzdano snabdevanje električnom energijom, ali da je neshvatljivo da je kolovodja napada na to preduzeće ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović.

“Razumljivi su pritisak i kritike javnosti koji traže i očekuju pouzdano snabdevanje električnom energijom, ali je neshvatljivo da je kolovodja u tim napadima ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, koja izgleda misli da je izuzeta od odgovornosti kada su u pitanju problemi nastali u proizvodnji, pre svega zbog nedovoljnog kvaliteta uglja koji se isporučivao termoelektranama”, naveo je sindikat u saopštenju.

Dodao je da “njeni dirigovani napadi na EPS nisu u kontekstu popravljanja situacije u smislu stabilnosti energetskog sistema Srbije, već u pravcu ispunjenja njenih ciljeva, datih obećanja i preuzetih obaveza od stranih lobija da EPS spusti na kolena i od Srbije napravi energetskog zavisnika”.

Njen zadatak i uloga je, kako je naveo taj sindikat, “da urušavanjem energetskog sistema osakati EPS kako bi ga rasprodala u bescenje”.

“Osnovni razlog pojave nedovoljno kvalitetnog uglja je, pre svega smišljeno i opstruktivno delovanje i ponašanje Zorane Mihajlović u sprečavanju, odugovlačenju i debelom kašnjenju izdavanja dozvole za upotrebu i početak eksploatacije uglja na polju ‘E’ u RB ‘Кolubara'”, ocenio je sindikat.

Istakao je da bez obzira što je na vreme dobila zahtev za izdavanje dozvole, “ona je sa puno mašte iznalazila razloge da se dozvola ne izda”.

“Čini se da niko u Srbiji nije bio srećniji od nje kada je došlo u decembru mesecu do problema u proizvodnim pogonima EPS-a. Кao da je jedva dočekala da Srbija ostane u mraku kako bi lečila neke svoje komplekse i zadovoljila svoju sujetu, obračunavajući se sa svojim neistomišljenicima”, naveo je sindikat.

Dodaje se da bi “gospodja ministarka morala da zna da njeni istomišljenici nisu ni zaposleni u EPS-u jer, ko bi normalan i pametan mogao biti istomišljenik takve politike gašenja termokapaciteta, zatvaranja površinskih kopova i sprečavanja otvaranja novih i zabrani nastavka izgradnje Кolubare ‘B'”.

Takva suluda politika, kako je naveo sindikat, Srbiju može samo da odvede u “totalni mrak ili totalnu energetsku zavisnost”.

“Pokušala je da sa izdajnicima i kupljenim bivšim sindikalcima, kao što je Milan Djordjević, srpsku energetiku prepusti raznim lobijima i trgovcima, ne mareći za posledice koje bi vodile ka rušenju srpske privrede i rastu cena struje u odnosu na sadšnju i do nekoliko puta”, naveo je sindikat.

Dodao je da ministarka Mihajlović, nije našla za shodno da u svom mandatu poseti najznačajnije srpsko preduzeće, RB “Кolubara”, da doprinese unapredjenju rada rudnika, ukaže na probleme i pomogne u prevazilaženju tih problema.

“Očigledno da bi gospodji Mihajlović mnogo bolje ležalo neko ministarstvo mode i estetskog ulepšavanja u čemu se očigledno mnogo bolje snalazi”, ocenio je sindikat.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x