Sindikat: Protest ispred Ministarstva prosvete biće održan, Ružićeva ostavka je zakasnila

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: RTS video printscreen
Podelite vest

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije saopštio je da će njihov protest ispred Ministarstva prosvete biti održan danas u 13 časova, uz ocenu da je ostavka ministra prosvete Branka Ružića došla kasno.

“Ministar prosvete Branko Ružić završava ministrovanje onako kako ga je i sprovodio: bez suštinskog razumevanja situacije i sa zakasnelim reakcijama. Kao što mu je trebalo četiri dana da shvati šta je moral da bi podneo ostavku iz moralnih razloga, tako mesecima nije mogao da shvati koje su promene u prosveti neophodne da bi nasilje u školama bilo umanjeno”, naveli su iz tog sindikata.

Ocenili su da je ostavka Ružića dobra vest samo zbog toga što otvara mogućnost da na čelo resora dođe “neko ko će imati više znanja da ga vodi i s kim će moći da se otvori dijalog”.

Sindikat navodi da će nakon današnjeg skupa prošetati do Vlade Srbije gde će predati svoje zahteve, u kojima traže da se izmenama propisa omogući suspenzija učenika s nastave, da se definišu nova krivična dela u vezi s nasiljem u školi i da se ukinu anonimne prijave protiv nastavnika.

“Ove zahteve, kao suštinski važne za povećanje bezbednosti u školama, odlazeći ministar Branko Ružić je ignorisao prethodnih šest meseci, tokom javne rasprave o izmenama seta prosvetnih zakona”, dodali su u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x