Sindikat Sloga: Delez da saopšti kolika je januarska zarada kasira

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” pozvali su kompaniju Delez da saopšti kolika je januarska zarada kasira koji je sa srednjim stepenom obrazovanja prebačen na istu poziciju sa osnovnom školom.

“Ovo tražimo jer je Delez javno obećao da nijednom radnom mestu u njihovoj maloprodaji od 1. januara 2022. godine zarada neće biti smanjena, već će naprotiv zarade biti uvećane i za rast minimalne zarade u Srbiji”, navodi se u saopštenju tog sindikata.

Dodaje se da su zarade u kompaniji poslovna tajna, ali da sindikat ne interesuju menadžerske zarade, već zarade onih koji rade u direktnoj prodaji, a to su kasiri i prodavci na sličnim pozicijama.

“Ujedno zahtevamo da se odmah reši i problem sa nedostatkom noževa u njihovim maloprodajnim objektima i produži rok za njihovu kupovinu putem markica koje su potrošači skupljali, kako se kupci ne bi osećali prevarenima i istresali svoj opravdani bes na nedužne kasire koji ne mogu da snose odgovornost za nešto što kompanija pravda ‘nekakvim zastojem u distribuciji’, a oštećeni kupci prevarom”, navela je “Sloga”.

“Sloga” je uoči božićnih praznika pozvala gradjane na bojkot kupovine u prodavnicama trgovinskog lanca Delez, objektima Maksi, Tempo, Shop and go, zbog odluke da se kasirima od 1. januara ove godine obračunavaju zarade u skladu sa najnižim stepenom obrazovanja, osnovnom školom.

Delez je posle toga saopštio da zarada u toj kompaniji zbog novog načina obračuna neće biti smanjene već povećane.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x