Sindikat ‘Sloga’ podržava proteste ratara i stočara

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: sloga.org.rs
Podelite vest

 Udruženi Sindikati Srbije “Sloga” saopštili su danas da osuđuju neadekvatan odnos i bahatost aktuelne vlasti prema ratarima i stočarima i da podržavaju njihove proteste.

“Izražavamo punu podršku svima koji protestuju, tražeći pravdu i podršku od države kroz subvencionisanje”, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je “sramno što vlast nema razumevanja za njihove probleme, koji su ujedno i problemi svih nas”.

Ekonomske odluke koje se, kako je navedeno, “donose na štetu poljoprivredne i stočarske proizvodnje uništavaju osnovu našeg života, hranu, koja je sada prepuštena sumnjivim uvozno-izvoznim kartelima, što se vidi kroz visoke cene proizvoda koje plaćamo”.

“‘Sloga’ osuđuje sprečavanje i zastrašivanje ratara i stočara u izražavanju njihovih prava i stavova, a policiju pozivamo da radi svoj posao i da ih štiti, umesto što ih u sadejstvu sa pojedinim predstavnicima vlasti na lokalu blokira po putevima. Upozoravamo da će nalogodavci i izvršitelji takvih dela biti procesuirani, danas ili sutra, jer pravda mora biti zadovoljena”, naveo je taj sindikat.

Dodaje se da ratari i stočari u protestima ne smeju da se odreknu podrške opozicionih stranaka kako su naveli u javnim istupima ovih dana.

“To je najveći spin vlasti u obesmišljavanju njihovih opravdanih zahteva. Podrška opozicije je ključna da im se ispune zahtevi. Pozivamo sve političke strukture, organizacije civilnog društva i građane da prepoznaju njihove probleme i da ih podrže, jer je njihova borba i borba za sve nas”, navela je Sloga.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x