Sindikat Sloga poručio ministarki energetike: Logično je da neko odgovara za uništavanje EPS-a

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija foto: Facebook JP EPS RB KOLUBARA
Podelite vest

Sindikat “Sloga” danas je poručio ministarski rudarstva energetike Zorani Mihajlović, povodom njene izjave da je poskupljenje struje “matematički i finansijski logično”, da je “logično i da neko odgovara za sistemsko uništavanje EPS-a u poslednjih deset godina i havarija u TENT-u gde se umesto uglja ložilo blato”.

“Logično je da se građanima Srbije objasni gde nestade onaj silni ugalj, pa se jalovina ložila i trpala u kotlove do tačke pucanja kompletnog elektrosistema u Srbiji, zbog čega smo morali da uvozimo skupu struju, umesto da je i izvozimo kao ranije”, naveo je sindikat u saopštenju.

Sloga je zapitala ministarku kako je moguće da predsednik Opštine Obrenovac Miroslav Čučković postavi bivšeg v.d. direktora EPS-a Milorada Grčića za svog pomoćnika, “samo nekoliko dana nakon što je pod pritiskom podneo ostavku, a da to nikome od vas u vlasti ne bode oči”.

“Zna li Grčić nešto više o vašim poslovima kad je tako nedodirljiv i da li je to rezultat njegove nabavke najsavremenije prislušne opremu kakvu koriste tajne službe za prikupljanje i analizu ličnih podataka, lozinki sa društvenih mreža, prisluškivanje telefona, dekodiranje učitanih podataka, lokatora…”, naveo je sindikat u saopštenju.

Ocenili su da je “čista obmana da struja mora da poskupi zbog porasta cene energenata u svetu”.

“Cena struje koju mi u Srbiji plaćamo je negativni rezultat partijskog upravljanja EPS-om, kadrova sumnjivih diploma i zanimanja, partijskog zapošljavanja i kupovine sigurnih glasova od strane ucenjenih radnika i njihovih porodica”, smatra “Sloga”.

Poskupljenje struje će, kako je ukazao taj sindikat, dovesti do stampeda cena, inflacije, smanjenja kupovne moći i povećanja broja ekstremno siromašnih u Srbiji.

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x