Širom Srbije problemi u saobraćaju i kvarovi na elektroenergetskoj mreži zbog snega i jakog vetra

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: RINA: ilustracija
Podelite vest

Širom Srbije je zbog nevremena, praćenog obimnim snežnim padavinama i jakim vetrom, registrovano više kvarova na distributivnoj elektroenergetskoj mreži, posebno u planinskim predelima u zapadnom i centralnom delu zemlje, saopšteno je danas iz Elektordistribucije Srbije.

Sneg koji od jutros pada širom Srbije, izazvao je brojne probleme u saobraćaju, ali i u snabdevanju električnom energijom i grejanjem.

Vlažan i težak sneg, kao i jak vetar, dovodili su do kidanja provodnika, kao i do padova drveća na mrežu, a sve ekipe Elektrodistribucije Srbije su na terenu i intenzivno rade na otklanjaju kvarova, koje je otežano zbog visokog snega i neprohodnih puteva u planinskim predelima, navodi se u saopštenju.

Najviše problema u snabdevanju ima na teritoriji Zlatiborskog okruga, kao i Кolubarskog i Moravičkog okruga.

Problema u snabdevanju zbog snežnih padavima ima i na teritoriji Mačvanskog okruga, Raškog, Rasinskog i Jablaničkog okruga.

Putevi širom Srbije od jutros su zajevani, saobraćaj je otežan, a naroćito je kritično na auto-putu “Miloš Veliki”, gde, kako prenose mediji, još nisu prošle mašine za čiščenje snega.

Saobraćaj na tom auto-putu je znatno opterećen.

Obrenovac od jutros nema grejanje. Kako je saopšteno iz EPS-a, normalizacija grejanja u Obrenovcu očekuje se tokom dana.

“Velike snežne padavine, vetar i prvenstveno izuzetno mokar sneg koji se ledio napravili su probleme u dopremi uglja zbog kojih su zaustavljeni pojedini blokovi u Termoelektrani ‘Nikola Tesla A’. Kako Obrenovac greju blokovi u TENT A privremeno je zaustavljeno i grejanje u tom području. Intenzivno se radi na normalizaciji dopreme uglja kako bi Obrenovac u najkraćem roku dobio grejanje”, saopštila je Elektroprivreda Srbije.

U Beogradu je od jutros potpuni kolaps u saobraćaju, građani na društvenim mrežama dele snimke kolona vozila na Miljakovcu, u Košutnjaku, Mirijevu, na Bulevaru kralja Aleksandra, a zastoj je i na mostu preko Ade.

Kako prenose Novosti, prilaz i izlazak sa beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” blokirani su zbog snega, a kolona vozila stvorena je i na uključenju sa auto-puta, ali i na izlasku sa aerodroma.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je ranije danas da su službe potpuno spremne za sneg, da je na raspolaganju 90 velikih kamiona, 20 manjih i 15 utovarnih mašina.

Putevi Srbije nekoliko puta od jutros medijima su poslali saopštenje da su putevi prohodni i da su sve ekipe, mehanizacija i 1.800 putara, na terenu.

“Svi državni putevi prvog i drugog reda u Srbiji, prilazi graničnim prelazima kao i planinskim centrima, trenutno su prohodni i saobraćaj se odvija normalno na celoj teritoriji zemlje”, saopštili su Putevi Srbije.

Na terenu je 1.800 putara i preko 800 kamiona i mašina za čišćenje snega širom Srbije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x