SKOJ najavio antifašistički skup u Beogradu za 17. decembar

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Facebook SKOJ - Savez komunističke omladine Jugoslavije
Podelite vest

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) najavio je da će 17. decembra u Beogradu održati “veliki antifašistički skup” posle kako su naveli, napada “neonacista skinhedsa” na beogradske prostorije SKOJ.

Komunisti su u saopštenju naveli da su “fašističke ulične bande” razbile stakla na prostorijama SKOJ i ispisale grafita u kojima se članovima te organizacije “pret klanjem”.

“Napad su izveli pripadnici neonacističke skinhed mreže Klub 28 u znak ‘odmazde’ zbog toga što je omladinska organizacija Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) javno razotkrila planove te ultradesne ekstremističke grupacije da u Beogradu organizuje muzički festival od 17. do 19. novembra, na kome je trebalo da prusustvuje više stotina neonacista iz cele Evrope i SAD”, stoji u saopštenju.

SKOJ je zatražio od policije da “u najkraćem roku” pronađe odgovorne, najavljujući da će u slučaju da se nastave napadi na njih, zatražiti ostavku ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i “organizovati demonstracije dok se ne povuče sa funkcije”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x