SKOJ traži zabranu koncerta Baje Malog Knindže najavljenog za kraj maja u Beogradu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen
Podelite vest

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) zatražio je danas zabranu koncerta Mirka Pajčina, poznatijeg kao “Baja Mali Knindža”, koji je najavljen za kraj maja u Beogradu, a čije pesme, kako je saopšteno, pozivaju na etničku i versku mržnju.

SKOJ je u saopštenju naveo da koncert treba zabraniti jer te pesme pozivaju na nasilje, etničku, nacionalnu i versku mržnju, podržavaju mizoginiju i seksizam.

Naveli su i da tekstovi pesama “afirmativno govore o kriminalu, alkoholu i drogama”, što je sve zakonom kažnjivo u Srbiji, te da, kako su dodali, te numere “predstavljaju klasičan šund i kič”.

“Pesme Baje Malog Knindže koje podstiču na nasilje i mržnju posebno su neprihvatljive i degutantne u danima nakon tragičnih masovnih ubistava u Srbiji”, dodao je SKOJ.

“Baja Mali Knindža, koji sebe lažno promoviše kao srpskog patriotu, tokom rata (devedestih godina prošlog veka) bio je dezerter, a ljudsku nesreću i patnju je koristio kako bi zgrtao ogromne količine novca, potpirujući mržnju”, piše u saopštenju.

SKOJ je pozvao “progresivne i antifašistički” nastrojene građane Beograda da spreče održavanje koncerta, koji se, kako je ukazano, ne može pravdati profitom i mora biti zabranjen.

Pozvali su ministarstva policije i kulture kao i ostale nadležene da se oglase povodom najavljenog koncerta i da zabrane njegovo održavanje.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x