Skoro 1.400 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u ovoj godini rešilo pitanje krova nad glavom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, Foto: Ministarstvo odbrane
Podelite vest

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović izjavio je danas da su 1.384 aktivna i penzionisana pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u ovoj godini rešila svoje stambeno pitanje, što je za 50 odsto veći broj u odnosu na prethodne godine.

„Želim im da se svako jutro bude sa osmehom na licu spokojni sa svojim najmilijima pod vlastitim krovom, jer se oni svim svojim bićem bore za ovu zemlju i to su zaslužili”, rekao je ministar.

„Zaslužili su da im pokažemo poštovanje za sve što su učinili i što čine za Srbiju, da njihove majke i očevi znaju da je vredelo što su ih odgajili da budu vojnici Srbije, da njihove supruge znaju ne samo za odricanja, već i za prednosti što su porodice junaka i da njihova deca rastu verujući da imaju budućnost u svojoj otadžbini. Veliko je zadovoljstvo uzvratiti ovim ljudima koji danonoćno izgaraju za Srbiju. I Srbija to danas može, jer je pod vođstvom predsednika Aleksandra Vučića ekonomski sve jača, ali i odlučna da to učini”, rekao je ministar Stefanović.

On je istakao da je od skoro 1.400 pripadnika, njih 964 rešilo stambeno pitanje kroz projekat državne stanogradnje, koji je inicirao predsednik Srbije, a koji podrazumeva stanove za pripadnike snaga  bezbednosti po cenama daleko ispod tržišnih.   

„U prethodnim godinama u proseku je rešavano oko 750 stambenih pitanja na godišnjem nivou, a mi već sada imamo za 50 odsto veći broj i očekujemo da do kraja godine još oko 100 pripadnika dobije svoj krov nad glavom. Nastavili smo i sa rešavanjem kroz druge modele, od davanja stanova u zakup na neodređeno vreme do kreditiranja profesionalnih vojnih lica, ali i kreditiranja penzionisanih vojnih lica preko Fonda SOVO. I nastavićemo još intenzivnije da radimo na ovom važnom aspektu poboljšanja životnog standarda naših pripadnika”, rekao je ministar odbrane.

Kako je naveo, iako su vojnici već ranije slušali slična obećanja, država ih danas za razliku od nekih prethodnih vremena i ispunjava.

„Obećava samo ono što može da ispuni i ne govori tek reda radi da su nam ljudi najvažniji resurs. Kao što sam i ranije govorio – nema jake Vojske, bez zadovoljnih vojnika. Baš zato vojnici moraju biti uvereni da se borimo za njih podjednako srčano, kao što se oni bore za miran san svih nas i stabilnost naše otadžbine”, istakao je ministar Stefanović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x