Skupština grada Beograda danas o raskidu ugovora s kompanijom Kentkart i urbanističkim planovima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(BETAPHOTO/BEOINFO/MO)
Podelite vest

Odbornici Skupštine grada Beograda danas će razmatrati raskid ugovora Grada s kompanijom “Kentkart” koja upravlja naplatom javnog gradskog prevoz, i niz predloga urbanističkih i drugih rešenja bitnih za grad.

Na dnevnom redu sednice je “Predlog rešenja o davanju saglasnosti Sekretarijatu za javni prevoz da zbog javnog interesa jednostrano raskine ugovor o javno-privatnom partnerstvu za eksploataciju i održavanja sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom linijskom prevozu putnika”, najavila je gradska uprava.

Gradonačelnik Aleksandar Šapić je ugovor s “Kentkartom” ranije ocenio kao “štetan”, te naveo da je “čitav sistem bio prevarantski”.

Kazao je da Grad nije imao uvid u tok novca od prodaje karata, ni u informacije GPS sistema praćenja vozila što služi za evidentiranje rada prevoznika, i da je pitanje da li je na račun Grada prebacivan sav novac ili su postojali i “neki podračuni”.

Rekao je i da je spreman da podnese ostavku i krivično odgovara ukoliko se utvrdi da je autentičan snimak na kojem se čuje da šef njegovog kabineta nudi nameštanje tendera kompaniji “Kentkart”, a opozicija je tražila ostavku ili smenjivanje.

Nekoliko opozicionih odborničkih grupa je zakazalo konferencije za medije uoči sednice Skupštine Grada koja u 10:00 počinje u zgradi Nardone skupštine u Ulici Kralja Milana.

Direktor kompanije “Kentkart” Veljko Vlahović je ocenio da su poslednji događaji “deo nečijeg plana” da tu kompaniju “izgura iz posla”, saopštila je ta kompanija.

“Poslednja dešavanja samo dodatno potvrđuju da je čitava situacija deo nečijeg plana da nas, praveći opštu konfuziju, ishitreno i zaobilazeći ugovorne obaveze, izgura iz posla i na taj način, nama kao partnerima, ali i korisnicima javnog-gradskog prevoza, nametne svoju samovolju”, izjavio je on.

Pred odbornicima će biti i Predlog odluke o izmeni i dopuni Odluke o načinu plaćanja komunalnih usluga kao i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji Grada.

Odbornici će razmatrati i Predlog autentičnog tumačenja postupanja sa nepokretnostima koje su u javnoj svojini Grada, to jest na kojima Grad ima posebna svojinska ovlašćenja.

Izjašnjavaće se i o Predlogu plana generalne regulacije za područje opštine Palilula van obuhvata Generalnog urbanističkog plana Beograda, i o Predlogu izmena i dopuna Plana detaljne regulacije šireg područja uz Ulicu vojvode Stepe

Predloženo je da deo Dalmatinske ulice, od Takovske do Džordža Vašingtona, promeni naziv u Ulica Vladete Jerotića, i da se Gospićkoj ulici promeni naziv u Ulicu Ivana Stojanovića, jednog od najpoznatijih dubrovačkih Srba.

Na dnevnom redu je i Informacija o potrebi osnivanja društva sa ograničenom odgovornošću za upravljanje intermodalnim terminalom i logističkim centrom u Beogradu “Logistički centri Srbije”.

Razmatraće se i izveštaji o radu gradskog pravobranilaštva, ombudsmana Grada, kao i o radu gradskog Saveta za zdravlje za prethodnu godinu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x