Skupština Srbije danas o Zakonu o medijskom javnom servisu, finansijskim planovima državnih tela

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: Vlada Republike Srbije
Podelite vest

Poslanici Skupštine Srbije počeli su danas u 09:30 novu plenarnu sednicu o dugom nizu tema, među kojima su i izmene Zakona o medijskom javnom servisu.

Razmatraće i finansijske planove državnih tela i agencija, potvrđivanje pravnih ugovora sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Brazilom i Mađarskom.

Pred poslanicima će biti i Predlog odluke o prestanku funkcije javnog tužioca, koji je podneo Odbor za pravosuđe, i predlozi odluka o izboru predsednika sudova i izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koji je podneo Visoki savet sudstva.

Poslanici će razmatrati i odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Srbije, koju su podnele poslaničke grupe Demokratska stranka, Savez Vojvođanskih Mađara i grupa “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve”.

Na dnevnom redu su i predlozi koje je podneo predsednik Narodne skupštine, Vladimir Orlić, o izmeni Odluke o sastavu Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje, i predlozi odluke o izmenama Odluke o sastavu stalnih delegacija Narodne skupštine Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama.

Među tačkama predloženog dnevnog reda je i Predlog zakona o potvrđivanju Drugog dodatnog protokola uz Konvenciju o visokotehnološkom kriminalu o pojačanoj saradnji i otkrivanju elektronskih dokaza.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x