Skupština Srbije: Još dva kandidata za članove Visokog saveta sudstva

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Pixabay/WilliamCho
Podelite vest

Članovi Odbora Skupštine Srbije za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu su sinoć prihvatili još dva kandidata za prvi izbor članova Visokog saveta sudstva u novom sastavu uvedenom nedavnom promenom propisa, koje bira Narodna skupština.

Kandidati su Žikica Dronjak iz Novog Sada i Nataša Delić iz Beograda, saopštila je Skupština Srbije.

Na prethodnoj sednici Odbora, za prvi izbor članova Visokog saveta sudstva koje bira Narodna skupština, izabrano je šest kandidata.

Pored toga, članovi Odbora su prihvatili da Dušan Purić iz Beograda bude kandidat za prvi izbor članova Visokog saveta tužilaštva koje bira Narodna skupština.

Na ranijoj sednici tog tela utvrđena je lista od sedam kandidata za tu funkciju.

Članovi Odbora su odlučili da javno slušanje radi predstavljanja kandidata za prvi izbor članova Visokog saveta sudstva i Visokog saveta tužilaštva koje bira parlament, bude iduće subote, 1. aprila.

Takođe su predložili Skupštini Srbije da prihvati predloge Visokog saveta sudstva za izbor Milane Stojević za predsednicu Višeg suda u Vranju, a Tomislava Trajkovića za predsednika Osnovnog suda u Prokuplju.

Konačno, Odbor je predložio Skupštini Srbije da Zorana Stefanovića razreši funkcije predsednika Prekršajnog suda u Valjevu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x