Sledeće godine počinje izgradnja auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: RTS video printscreen
Podelite vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Goran Vesić najavio je da će naredne godine početi izgradnja auto-puta Beograd–Zrenjanin–Novi Sad, što je važno za sve koji žive na levoj obali Dunava i koji će na novi put moći da se uključe kod petlje Ovča i preko novog mosta na Adi Huji zaobiđu sva naselja na levoj obali Dunava.

Vesić je gostujući na Radio-televiziji Srbije (RTS), gde je obrazložio šta je sve urađeno u Beogradu za prvih sto dana rada Vlade, rekao da će ova nova saobraćajnica rasteretiti saobraćaj na Zrenjaninskom putu i Pančevačkom mostu.

Takođe, brza saobraćajnica između Surčina i Novog Beograda gotovo je završena i zvanično će biti otvorena 31. marta, potvrdio je on i dodao da će do tada početi radovi i na petlji Jakovo.

Prema njegovim rečima, svi koji žive u Zemunu i Novom Beogradu, ali i u drugim delovima grada, od 31. marta moći će direktno da izađu na auto-put „Miloš Veliki”, a da ne koriste auto-put Beograd–Šid, koji će time biti rasterećen.

Obilaznica oko Beograda do Bubanj potoka biće završena 1. juna

Tokom ovih sto dana rada Vlade probijen je i tunel Beli potok, a kada se završi obilaznica kompletan tranzitni saobraćaj moći će da bude izmešten sa „Gazele”, što je bitno zbog smanjenja gužvi i zagađenja, objasnio je ministar.

Dakle, kako je naglasio, oni kojima Beograd nije destinacija, neće više biti prinuđeni da idu kroz grad.

Vesić je naveo da je već ugovoreno projektovanje poslednjeg dela obilaznice, dužine 31 kilometar, od Beograda do Pančeva, sa velikim drumsko-železničkim mostom kod Vinče, sa kojim se dobija i veza Banata sa obilaznicom.

Izgradnjom mosta kod Vinče, paralelno se gradi i železnička obilaznica oko Beograda, kako više nijedan teretni železnički saobraćaj kome Beograd nije destinacija neće morati da ulazi u grad, podvukao je on.

Istovremeno, ministar je najavio da će do početka letnje sezone biti završen i novi terminal na Aerodromu „Nikola Tesla”, zahvaljujući kojem će kapacitet ove vazdušne luke biti 15 miliona putnika.

Imaćemo novi moderan aerodrom, rešićemo trenutne gužve, a završeni su i novi kontrolni toranj i umetnuta pista, precizirao je Vesić i dodao da upravo kreće rekonstrukcija stare piste izgrađene 60-ih godina.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x