Sloga: I zaposleni u socijalnoj zaštiti zaslužuju stalni radni odnos

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” – sindikat zdravstva i socijalne zaštite uputilo je zahtev Vladi Srbije da i zaposleni u ustanovama socijalne zaštite budu obuhvaćeni zaključkom od 31. avgusta 2023. godine, kojim će biti rešen radni status zaposlenih u zdravstvenom sistemu.

“Uloga ustanova socijalne zaštite u čitavom sistemu borbe protiv korona virusa nije bila zanemarljiva, tako da je korektno da i njima bude rešen radni status”, izjavio je predsednik sindikata zdravstva i socijalne zaštite “Sloga” Predrag Đurić.

Đurić je ocenio da, iako je broj zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite znatno manji u odnosu na zdravstveni sistem, njihov doprinos i odgovornost, naročito kada se radi o radu sa posebnim kategorijama stanovništva, ne bi trebalo da budu zanemareni.

“Uključivanje ovih zaposlenih u zaključak Vlade ne bi značajno opteretilo budžet Srbije”, zaključio je Đurić.

Vlada Srbije je ranije na predlog sindikata donela odluku da svi zdravstveni radnici i saradnici angažovani na određeno vreme tokom pandemije korona virusa budu primljeni u stalni radni odnos.

Prema zaključku od 31. avgusta 2023. godine, zdravstveni radnici koji su bili angažovani na određeno vreme, u toku pandemije, biće stalno zaposleni.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x