Smenjen direktor Turističke organizacije Gadžin Han

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija vesti/B.Lj.
Podelite vest

 Skupština opštine Gadžin Han na poslednjoj održanoj sednici donela je odluku o razrešenju direktora Turističke organizacije (TO) opštine Gadžin Han Srđana Igića i imenovanju na tu funkciju Milana Veljković, diplomiranog ekonomiste iz Grkinje.

U skupštinskom obrazloženju je istaknuto da je Igić razrešen „zbog neizvršavanja poslova i zadataka iz svoje nadležnosti“. Između ostalog je navedeno da TO Gadžin Han nije preduzela mere za sprovođenje Nacionalne strategije razvoja turizma Republike Srbije, zanemareni su razvoj i promocija turizma i nije uspostavljen sistem analiza, praćenja i primene savremenih trendova na turističkom tržištu.
„Mere podrške razvoju privatnog sektora u turizmu su nedovoljne, neadekvatne i nerazvijene u odnosu na konkurenciju i pozitivna iskustva iz ostalih delova Srbije. Nemamo saznanja o ukupnom broju noćenja i dolaska turista i nemamo uvid u ponudu smeštajnih objekata na teritoriji opštine“, rečeno je u odluci Skupštine opštine Gadžin Han.
Igiću je zamereno i „angažovanje većeg broja radnika u odnosu na dozvoljen broj radnih mesta“.
„Direktor Turističke organizacije Gadžin Han ne stanuje na teritoriji opštine Gadžin Han pa samim tim i ne poznaje dobro prilike i potencijal kojim raspolaže opština. Imenovani je učinio niz propusta u obavljanju poslova direktora i nije unapredio rad i aktivnosti Turističke organizacije opštine Gadžin Han“, navedeno je u odluci Skupštine opštine Gadžin Han.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x