Snima se film “Vasilija prekrasna”

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Darko Duckin
Podelite vest

Film klub Prokuplje u koprodukciji sa Cinnamon filmom iz Beograda, krenuo je snimanje prvog dugometražnog igranog filma u Prokuplju.

Trenutno se snimaju kadrovi u selu Glasovik kod Žitnog Potoka, a od sredine naredne nedelje kreće snimanje i u Prokuplju.

Posle par godina priprema, konačno smo krenuli sa snimanjem dugo najavljivanog filma. Zadovoljstvo mi je što smo uspeli da krenemo u realizaciju po najvišim filmskim standardima, što ova priča i zaslužuje. Publika u Srbiji i svetu imaće priliku da vidi jednu toplu ljudsku priču o devojčici koja vodi skroman, ali radostan život na selu sa svojom bakom. Ipak, ona je prinuđena na novo poglavlje svog života – pohađanje škole u gradu. – istakao je reditelj i producent Žikica Jovanović.

Foto: Darko Duckin

Devojčicu Vasiliju igra Anđelija Filipović, njena baka je Sonja Jauković, učiteljica sa sela Tamara Aleksić, učiteljica iz grada  Marina Vodeničar, majka Kalina Kovačević, dok Tamarinog muža igra Zlatan Vidović.

Režiju i produkciju potpisuju Žikica Jovanović, Ivica Vidanović i Vlastimir Stevanović. Scenario je pisala Srbijanka Stanković, po ideji Karmen Jovanović, a tekst je doradio dramaturg Bogdan Španjević. Direktor fotografije je Filip Stojanović, scenograf Nevena Marković, a kostimograf Margareta Marinković.

Projekat je podržan od strane Filmskog centra Srbije, grada Prokuplja i brojnih drugih sponzora i prijatelja.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x