SNS i SPS na izbore izlaze sa posebnim listama, nastavljaju stratešku saradnju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije (SPS) izaći će na predstojeće izbore sa posebnim listama ali će nastaviti saradnju, odlučeno je danas na sastanku rukovodstava dve partije.

Kako je posle sastanka rekao predsednik SNS Aleksandar Vučić, izlazak na izbore sa posebnim listama dovešće do “maksimizacije” rezultata stranaka vladajuće koalicije.

“To je naša zajednička odluka. Mi već 10 godina uspešno sarađujemo, razgovarali smo i o budućoj saradnji i posle izbora ako nam građani daju poverenje da nastavimo da radimo zajedno i na nivou Vlade i na niovu Beograda”, kazao je Vučić posle sastanka u sedištu SNS u Beogradu.

Najavio je i da će dve stranke raditi na pripremi strateškog dokumenta koji će definisati ciljeve saradnje SNS i SPS.

“Pričali smo kako da u okviru programa Srbija 2025 i Srbija 2030 zajedničke ciljeve i zalaganja stavimo na pravo mesto i da pored svega što smo do sada uradili, pronađemo još više snage i energije za važna dela u budućnosti”, rekao je Vučić.

Upitan da li je bilo nekih nesuglasica sa predstavnicima SPS, Vučić je rekao da ni u stranci koju vodi nemaju svi isto mišljenje o svemu što je, kako je ocenio, normalno u demokratiji.

“Imamo zajedničke strateške ciljeve, oko toga se okupljamo. Zajednički želimo da Srbija ide napred. Bilo je u prošlosti mnogo teških odluka i sve što smo postigli, poput najbolje finansijske konsolidacije u Evropi, delimično je moj uspeh ali ja to ne bih uspeo da nije bilo Ivice Dačića da podrži te teške mere kad sam ih predložio”, rekao je Vučić.

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da će SPS zajedno sa Srpskom naprednom strankom (SNS) imati zajedničkog kandidata na predsedničkim izborima i da se nada da će to ponovo biti Aleksandar Vučić.

“SPS ima svog kandiata – Aleksandar Vučić je bio zajednički kandidat prošlog puta, što se nas tiče ako je on kandidat za predsednika Srbije, on i dalje jeste i ponovo će biti naš zajednički predsednički kandidat”, rekao je Dačić na konferenciji za novinare u sedištu SNS.

On je kazao da će na parlamentarnim i lokalnim izborima ići odvojeno, ali da će SPS i SNS nastaviti saradnju i nakon izbora.

“To pitanje (izlazak na izbore) ne politizujemo, jer je to pitanje analitike, odnosno šta donosi najbolji rezultat, jer se bolji rezulat ostvaruje ako idemo odvojeno na izbore”, rekao je Dačić.

SPS, dodao je Dačić, će ići na izbore u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom.

Takođe je rekao da će žreb biti za predsedničke izbore, jer se za parlamentarne i lokalne izbore redosled kandidata utvrdjuje po redosledu prijave.

Dačić je rekao da se 15. februara završava rad Narodne skupštine i raspisuju se izbori.

“Trebalo bi da 2. marta raspišem izbore za predsednika. Polako ulazimo u izbornu trku”, kazao je on.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x