SO Čajetina: Pristupiti izradi Plana detaljne regulacije prostora Ski centra Tornik

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: SO Čajetina
Podelite vest

Jadna od najznačajnijih odluka doneta na sednici Skupštine opštine je odluka o pristupanju izradi Plana detaljne regulacije prostora Ski centra Tornik kojom će biti definisana područja predviđena za turističke namene i na vrhu i u podnožju skijališta.

Uzimajući u obzir da je završena izgradnja gondole, da su Skijališta Srbije opštini Čajetina prenela jednu parcelu na samom vrhu skijališta na kojoj je planirana izgradnja jednog ugostiteljskog objekta, vidikovca i objekta sa više sadržaja kako bi gosti Zlatibora koji se voze gondolom mogli da na vrhu Tornika da imaju neke dodatne turističke sadržaje.

Isto tako je planirana turistička zona i u samom podnožju Ski centra Tornik, izjavio je Arsen Đurić, predsednik Skupštine opštine Čajetina nakon održane skupštinske sednice.

Planom detaljne regulacije Ski centra Tornik će biti definisana pravila gradnje na ovoj lokaciji, pojasnio je Đurić, i posebno će biti ograničena spratnost i gabariti tih objekata. U obrazloženju Skijališta u vezi sa predstojećom gradnjom na Torniku navedeno je da će tu biti primenjena restriktivnija pravila gradnje nego u samom naseljenom mestu Zlatibor. Taj plan će prvo biti na ranom javnom uvidu, zatim na javnom uvidu i potom na usvajanju na Кomisiji za planove opštine Čajetina, na Opštinskom veću i tek onda dolazi na odlučivanje u Skupštinu opštine Čajetina.

Odbornici Skupštine opštine su pored ovoga usvojili i

  • izmene statuta preduzeća „Gold gondola“ i Кomunalnog javnog preduzeća „Zlatibor“,
  • izvršena je izmena odluke o regulisanju saobraćaja u smislu formiranja još jednog privremenog autobuskog stajališta kod početne stanice gondole i
  • doneto je nekoliko odluka o otuđenju građevinskog zemljišta radi ispravka granica parcele.
  • Doneta je i odluka o raspisivanju javnog oglasa za prodaju osam placeva na teritoriji opštine kao i
  • odluka da se raspiše konkurs za izbor direktora novoosnovanog preduzeća „Zoo higijena“, zaključio je Đurić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x