Sokobanja dobija klizalište i sankalište

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Sokobanja u okviru “INTERREG IPA” Programa prekogranične saradnje Bugarska-Srbija, dobija klizalište i sankalište realizacijom projekta „Zimska prekogranična tura: Vršec-Sokobanja“, čiji je cilj unapređenje zimske turističke ponude u pomenutim opštinama.

Početak rada klizališta i sankališta održaće se 11. novembra u 14 časova, ali će zbog trenutne epidemiološke situacije raditi u skladu sa svim preporučenim i donetim merama.

Radno vreme klizališta i sankališta, za vreme jesenjeg školskog raspusta biće od 12:00 do 20:00 časova, a nakon toga u periodu od 14:00 – 21:00č. Ulaz je slobodan, a za posetioce su obezbeđene sanke, kacige i klizaljke za sve uzraste, čije iznajmljivanje je, takođe, besplatno.

„Realizacija projekta je krenula 16. maja 2019. godine, i otvaranje klizališta je bilo planirano za prethodnu zimsku sezonu, ali zbog neuspešne prve javne nabavke, kao i kasnije situacije sa pandemijom virusa COVID 19, izgradnja ovih montažnih sportskih objekata je kasnila, pa je samim tim i otvaranje klizališta i sankališta odloženo za ovu zimsku sezonu“, kažu u Opštini Sokobanja.

Otvaranje klizališta i sankališta je aktivnost planirana projektom i opština Sokobanja je u obavezi da istu realizuje u skladu sa Ugovorom o donaciji do 16. novembra 2020. godine.

„Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, organizacija događaja biće realizovana uz poštovanje svih mera predostrožnosti i obaveznih uputstava Кriznog štaba, odnosno uz okupljanje maksimalno 5 osoba. Iz ovog razloga pozivamo sve zainteresovane da se prijave na mejl: info@opstinasokobanja.com kako bi se napravio raspored klizanja i sankanja u cilju sprečavanja stvaranja gužve na terenu“, poručuju u Opštini Sokobanja.

Dodaju da će klizalište i sankalište koje Sokobanja dobija u okviru ovog projekta koristiti na radost svoj deci opštine Sokobanja duži niz godina, ali i kao značajan sadržaj i doprinos zimskoj turističkoj ponudi Sokobanje.

Кlizalište i sankalište će raditi u toku zimskih meseci, kada košarkaški teren nije u funkciji. Opština Sokobanja će nadalje pratiti epidemiološku sitaciju i u skladu sa njom donositi dalje odluke o radu klizališta i sankališta.

Izvor: Niške Vesti

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x