Sokobanja dobila reciklažni automat za hranu za pse

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Green HIll Sokobanja
Podelite vest

Reciklažni automat koji isporučuje hranu namenjenu psima lutalicama, pre nedelju dana postavljen je ispred zgrade Pošte u Sokobanji.

Iako su ovakvi aparati potrebni i većim gradovima, Sokobanja je među prvima koja je ovakav aparat dobila.

Pored ove najposećenije banje u Srbiji reciklažni automat za hranu za pse postavljen je još u Beogradu i Novom Sadu, Sokobanja je prva od manjih mesta u Srbiji da ovakav aparat ima, zahvaljujući jednoj privatnoj kompaniji iz Sokobanje koja je samoinicijativno kupila, uvezla i uz pomoć Opštine Sokobanja postavila automat.

Automatom se veoma lako rukuje jer je potrebno da ljudi dobre volje samo ubace praznu flašu i automat dopuni činiju hranom. Postoji i otvor za dolivanje vode.

Automat ima solarno napajanje za funkcionisanje mehanizma unutar samog automata.

“Ako uspemo da našu decu naučimo da ne bacaju plastične flaše već da ih ubacuju u automat mnogo smo uradili za našu banju, za pse i za pre svega za sve nas”, rekli su za Srbija Vesti iz kompanije Green Hill koja je meštanima i gostima Sokobanje poklonila ovu super humanu stvar.

Oni dodaju da im je trebala pomoć oko postavljanja samog automata i da će dalje održavanje preuzeti Opština Sokobanja.

Da je ovo bila odlična ideja govore i reakcije meštana koji su na društvenim mrežama komentarisali postavljanje automata. Neki nisu baš oduševljeni ali je većina pozdravila čitavu priču.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x